Danilović: Odgađanje sjednice Skupštine nedopustivo, odlazeća Vlada će nastaviti sa pražnjenjem državne kase

“Činimo sve da ćutanjem i smirivanjem strasti pomognemo da u što kraćem vremenu dobijemo Vladu i umjesto toga imamo prolongiranje datuma za daleki 2. decembar. U ovakvoj epidemiološkoj situaciji za koju niko ne zna u šta se može pretvoriti do početka decembra, odlagati sjednicu iz trivijalnog razloga nama je nedopustivo”, naveo je on

23273 pregleda 169 reakcija 50 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Odgađanje sjednice Skupštine, na kojoj će mandatar Zdravko Krivokapić predstaviti program i personalni sastav nove Vlade, za 2. decembar je nedopustivo, smatraju u Ujedinjenoj Crnoj Gori.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da je nonšalatnost sa kojom nastupaju, kao izborna politička većina, nedopustiva.

“Činimo sve da ćutanjem i smirivanjem strasti pomognemo da u što kraćem vremenu dobijemo Vladu i umjesto toga imamo prolongiranje datuma za daleki 2. decembar. U ovakvoj epidemiološkoj situaciji za koju niko ne zna u šta se može pretvoriti do početka decembra, odlagati sjednicu iz trivijalnog razloga nama je nedopustivo”, naveo je on.

Danilović je rekao da Ujedinjena nema nikakav poseban razlog, izuzev političke odgovornosti, da insistira na najhitnijem izboru, jer među predloženim članovima vlade nema njihovih kadrova, niti simpatizera.

“Ipak, nedopustivo je da usporavamo umjesto da ubrzavamo. Ako postoji saglasnost među svim članovima kolegijuma Skupštine, sjednica je mogla da se sazive u roku kraćem od sedam dana”, kazao je Danilović.

On je pozvao kolege iz pobjedničkih koalicija da razmisle kuda ovo vodi.

“Jasno je da će na mnogim, pa i ključnim pozicijama, kadrovi Demokratske partije socijalista ostati i do proljeća. I ono što je najgore, sada je izvjesno da će odlazeća Vlada, iako u tehničkom mandatu, nastaviti sa pražnjenjem državne kase i namještanjem po "dubini i širini" svojih kadrova”, naveo je Danilović.

Kako je dodao, svi su obećali brzo formiranje Vlade, a umjesto toga priređuju “veliko i neprijatno iznenađenje”.

“Ne želimo ni da slutimo kakvi bi nas epidemiološki problemi mogli zadesiti kroz još 20 dana i kakve bi zdravstvene i ekonomske posljedice mogle uslijediti zbog neaktivnosti odlazeće vlasti. Mi nemamo ni jedan trenutak više za bagatelisanje”, zaključio je Danilović.

Bonus video: