Vučinić: Slobodna Crna Gora ne smije više da čeka, sjednice održati u što hitnijem roku

"Zamislite koliko bi dana u godini bili u nemogućnosti da donosimo zakone i izglasavamo nove Vlade da bi pazili da nekog građanina Crne Gore ne uvrijedimo zato što se poklapa sa nekim istorijskim datumom", navodi se u saopštenju

14480 pregleda 376 reakcija 19 komentar(a)
Maksim Vučinić, Foto: Radnička partija
Maksim Vučinić, Foto: Radnička partija

Odlaganje sjednice skupštine na kojoj bi trebalo da se izglasa nova Valada Crne Gore osim što je nepotrebno veoma je štetno, smatra predsjednik Radničke partije i poslanik Maksim Vučinić.

"Ekonomska i zdravstvena situacija je katastrofalna a odlazeća garnitura vlasti koja je je u tehničkom mandatu, ne samo da ne čini ništa da to stanje popravi, već sve radi da bi zdravstveni sistem i državnu kasu ostavila u što gorem stanju", kazao je on.

On je dodao da u ovakvom stanju državu mogu da drže samo njeni najveći neprijatelji.

"Opterećivati narod vještačkim podjelama i uzimati za razlog odlaganja datume iz istorije, je vrijeđanje inteligencije i nepoštovanje građana Crne Gore. Njagore od svega je to što opaki virus i dalje koriste protiv građana, podršku izmjeni poslovnika koja bi omogućila elektornsko glasanje poslanika zaraženih korona virusom su uslovili pomjeranjem datuma sjednice van opsega istorijskih datuma. Da nije tužno, bilo bi smješno. Zamislite koliko bi dana u godini bili u nemogućnosti da donosimo zakone i izglasavamo nove Vlade da bi pazili da nekog građanina Crne Gore ne uvrijedimo zato što se poklapa sa nekim istorijskim datumom", navodi se u saopštenju.

Vičinić dodaje da je tragično kako sitni politički interes jedne parlamentarne manjine može da šteti svim građanima zemlje.

"Nečasno je i kukavički ovo raditi svom narodu i državi. Slobodna Crna Gora ne zaslužuje da više čeka! Apelujem na partije parlamentarne većine da konsultacije na svojim organima ubrzaju i konačno donesu odluke, kako bi se sjednice skupštine održale u što hitnijem roku", kazao je Vučinić.

Radnička partija će, kako je naveo, bezuslovno podržati svaku Vladu koja će razvlastiti truli režim i krenuti u spašavanje propale ekonomije i zdravstvene situacije.

Bonus video: