Vladimir Kilibarda odlikovan “Medaljom za zasluge“

“Današnji čin je dokaz da je Crna Gora i njena vojska pouzdan i posvećen saveznik, što predstavlja ponos ne samo za Vojsku Crne Gore, njenu Mornaricu i Ministarstvo odbrane, već za cijelu Crnu Goru” istakao je Dakić, kaže se u saopštenju

7821 pregleda 142 reakcija 8 komentar(a)
Sa odlikovanja, Foto: MO, MOB
Sa odlikovanja, Foto: MO, MOB

Stariji vodnik I klase Vladimir Kilibarda odlikovan je medaljom za izvanredne performanse, stručnost i predanost, za period aktivnog angažovanja od septembra 2019. godine do marta 2020. godine, u okviru IX rotacije Vojske Crne Gore u misiji „Odlučna podrška“ u Avganistanu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ceremoniji odlikovanja Kilibarde prisustvovali su, kako je saopšteno, načelnik Generalštaba VCG, general major Dragutin Dakić i izaslanik odbrane SAD u Crnoj Gori, potpukovnik Robert Peri sa saradnicima.

"Dakić je čestitao Kilibardi na dodijeljenom priznanju, koje je rezultat njegovog profesionalnog rada u misiji „Resolute Support“ u Avganistanu. On se zahvalio komandantu Oružanih snaga SAD-a komande misije u Avganistanu, koji su prepoznali i na pravi način vrednovali rezultate koje je Kilibarda ostvario tokom boravka u misiji „Odlučna podrška“, te je podsjetio da brojna priznanja NATO partnera svjedoče o uspjesima naših pripadnika u međunarodnim misijama i operacijama", navodi se u saopštenju.

“Današnji čin je dokaz da je Crna Gora i njena vojska pouzdan i posvećen saveznik, što predstavlja ponos ne samo za Vojsku Crne Gore, njenu Mornaricu i Ministarstvo odbrane, već za cijelu Crnu Goru” istakao je Dakić, kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, stariji vodnik Kilibarda zahvalio se na ukazanoj časti i priznanju, koje će, kako je kazao, biti dodatan podstrek za još bolje i efikasnije izvršavanje zadataka.

„Medalja za zasluge” (Army Commendation Medal), kako su pojasnili, predstavlja jedno od pet uporednih, granskih vojnih odlikovanja srednjeg ranga koje Sjedinjene Američke Države dodjeljuju prvenstveno pripadnicima Oružanih snaga SAD, ali i pripadnicima stranih oružanih snaga počev od 1962. godine, za djela junaštva, uzorna dostignuća, važnu i pohvalnu službu.

Bonus video: