Bečić: Crna Gora ima istorijsku obavezu da uloži napore u pravcu daljeg razvoja Cetinja

"Upravo nas hrabrost, ljubav i odanost onih koji su dali svoje živote za slobodu svog grada i svoje zemlje, dodatno obavezuju na duboko poštovanje sopstvene istorije te podstiču na jačanje kulta zajedništva i pomirenja koji našu otadžbinu i domovinu sa pravom svrstavaju u porodicu država moderne civilizacije koje gaje i žive demokratske vrijednosti", kazao je on

6264 pregleda 160 reakcija 18 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice Cetinje, gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima i svim građanima Cetinja.

„Koristim priliku da vam uputim srdačne čestitke povodom 13.novembra, kada je prije 76 godina ponosni narod ovog grada izvojevao slobodu nad fašizmom i time opravdao slobodarski duh Prijestonice i Crne Gore", kazao je on.

Dodao je da Dan oslobođenja Cetinja "koji proslavljate i kojim se, sa punim pravom ponosite, podsjeća nas na univerzalne antifašističke vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora".

"Upravo nas hrabrost, ljubav i odanost onih koji su dali svoje živote za slobodu svog grada i svoje zemlje, dodatno obavezuju na duboko poštovanje sopstvene istorije te podstiču na jačanje kulta zajedništva i pomirenja koji našu otadžbinu i domovinu sa pravom svrstavaju u porodicu država moderne civilizacije koje gaje i žive demokratske vrijednosti.

Crna Gora ima permanentnu istorijsku obavezu da uloži iskrene napore u pravcu daljeg svestranog razvoja Cetinja, koje svojom neprocjenjivom duhovnom, kulturnom i istorijskom baštinom, predstavlja izuzetan turistički i privredni potencijal za cijelu državu" naveo je Bečić u čestitci.

Bonus video: