Mitrović: Ponašanje neodgovornih pojedinaca nastavak atakovanja na multietničnost Crne Gore

"Očigledno da časna odluka predstavnika manjinskih naroda da ne participiraju u vlasti i dalje boli one koji su pokušali da formalnim, a ne suštinskim iskazivanjem želje da isti budu dio vlasti prikriju svoje retrogradne ideološke porive", kazao je Mitrović

6464 pregleda 82 reakcija 10 komentar(a)
Mitrović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mitrović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) najoštrije osuđuju prizemnu provokaciju postavljanjem trobojke na kapiji ambasade Hrvatske u Tološima, kazao je član Glavnog odbora SD Zdravko Mitrović.

„Ovakvo ponašanje neodgovornih pojedinaca je samo nastavak sumanute ideologije atakovanja na multietničnost kao temeljnu vrijednost suverene Crne Gore, koja nažalost ima jako uporište u retorici i djelovanju predstavnika nove parlamentarne većine. Očigledno da časna odluka predstavnika manjinskih naroda da ne participiraju u vlasti i dalje boli one koji su pokušali da formalnim, a ne suštinskim iskazivanjem želje da isti budu dio vlasti prikriju svoje retrogradne ideološke porive", kazao je Mitrović.

On je rekao da su u SD-u uvjereni da će građanska Crna Gora, kao što je to i do sad činila, znati da zaštiti sve njene građane.

"Bez obzira na to kako se vjerski, nacionalno ili politički izjašnjavali i da će kulturna raznolikost naše države ostati jedno od njenih najvećih bogatstava. Ovim putem pozdravljamo brzu reakciju nadležnih organa, očekujući da će počinioci biti adekvatno sankcionisani“, zaključio je Mitrović.

Bonus video: