poslanik nove srpske demokratije poručio:

Božović: Šokirani smo stavovima Krivokapića, opasan sud da glasovi Abazovićeve koalicije vrijede više od glasova naše

"Novouspostavljeni princip za sastav nove vlade je koncept Građanskog pokreta URA o takozvanoj ekspertskoj vladi, i to ne treba kriti, već javno priznati da je neko izvan Demokratskog fronta (DF) to odmah prihvatio", rekao je Božović

20257 pregleda 57 reakcija 58 komentar(a)
Božović, Foto: Demokratski front
Božović, Foto: Demokratski front

Poslanik Nove srpske demokratije Milo Božović kazao je da su Budvani šokirani stavovima mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića.

"Novouspostavljeni princip za sastav nove vlade je koncept Građanskog pokreta URA o takozvanoj ekspertskoj vladi, i to ne treba kriti, već javno priznati da je neko izvan Demokratskog fronta (DF) to odmah prihvatio. Jedan od osnovnih, ultimativnih principa bilo je uklanjanje političara i lidera stranaka iz buduće vlasti. Upravo ovaj ultimatum, kojim je demokratska javnost bila propagandno opterećivana u minulom periodu, pogažen je samovoljnom odlukom pojedinca da drugi čovjek takve vlade bude lider stranke. I to baš URA-e, koja je čitavi proces uslovljavala zahtjevima da u njoj nema političara", istakao je je Božović.

On je rekao da su u Budvi veoma iznenađeni ovakvim ponašanjem mandatara.

"Veliki trijumf koji smo odnijeli na lokalnim izborima nije donio nikakve političke i logičke neodumice, iako je nosilac naše liste Marko Carević, čije je ime bilo i u nazivu liste za razliku od republičkog nivoa, možda mogao prije sebe da proglasi pobjednikom. Učinjeno je ono što je normalno, prirodno i fer, a to je da sledstveno izbornom rezultatu konstituenti nove većine podijele vlast u Budvi. Konstantno ponavljanje priče "da o pobjedi i sastavljanju vlade ne bi razgovarali da nije bilo Abazovićeve koalicije", upućuje na opasan vrednosni sud po kojem glasovi Abazovićeve koalicije vrijede više od glasova naše koalicije, odnosno da je 23 hiljade više od 133 hiljade. To se, vrlo prosto i jednostavno, zove diskriminacija. A to je opasan kontinuitet sa nasljeđem DPS-a", kazao je Božović.

Dodaje da "premda je tokom kampanje uporno govorio da će uvesti etiku u politiku, u ovom procesu je etika stradala prva".

"A rezon sastavljanja prve demokratske vlade u istoriji Crne Gore - isključuje demokratiju. Ako mandatar misli da njegovo višedecenijsko ćutanje ima veću vrijednost od naše borbe, u zabludi je. Narod je glasao za demokratiju, a ne za samovolju koju će nazivati ljepšim imenom",, zaključio je Božović

Preporučujemo za Vas