Hajduković: Kandidovaću se za predsjednika

"Želim da snagom koju će mi dati građani, zaustavim dalje razaranje, rasprodaju i obezvređivanje crnogorske privrede i teritorije i sunovrt sistema ljudskih vrijednosti. Želim da Crnu Goru, uz stalnu podršku građana, kako prije tako i poslije izbora, uzdignem do mjesta koje joj pripada: najbolja evropska država"
129 pregleda 35 komentar(a)
Dragan Hajduković
Dragan Hajduković
Ažurirano: 09.01.2018. 09:40h

Naučnik Dragan Hajduković saopštio je da će se kandidovati za predsjednika Crne Gore.

Kako je naveo u saopštenju, kada se 2006. godine Crnogorska zastava zavijorila ispred zgrade Ujedinjenih nacija, ostvaren je prvi dio njegovog sna.

"Drugi dio moga sna je bio i ostao, da istinski samostalna država Crna Gora, postane planetarni primjer mudro i humano organizovanog i ekonomski bogatog ljudskog društva koje živi u harmoniji sa prirodom. Iako je ova moja vizija od 1991. godine poznata pod imenom "Ekološka država", ona je mnogo više od toga; Ekološka država je samo jedan dio vizije, koja Crnu Goru, po kvalitetu života građana, može učiniti najboljom državom u Evropi", saopštio je je Hajduković.

Dodaje da sa ovako malim brojem stanovnika na izuzetno lijepoj i vrijednoj teritoriji, Crna Gora može i treba da bude najbolja evropska država.

"Da bi postala najbolja evropska država, Crna Gora mora biti vođena mudro, humano, sa znanjem, ljubavlju i vizionarstvom. U dosadašnjem vođenju države nije bilo ni mudrosti, ni humanosti, ni znanja, ni ljubavi ni vizionarstava. Zbog toga sam, u teškom vremenu, kada loše vođenje države uveliko ugrožava njen opstanak, protivno mojoj prirodi humaniste i naučnika, odlučio da se kao nezavisni kandidat kandidujem za Predsjednika Crne Gore i dobijem izbore. Želim da snagom koju će mi dati građani, zaustavim dalje razaranje, rasprodaju i obezvređivanje crnogorske privrede i teritorije i sunovrt sistema ljudskih vrijednosti. Želim da Crnu Goru, uz stalnu podršku građana, kako prije tako i poslije izbora, uzdignem do mjesta koje joj pripada: najbolja evropska država. U mome izbornom programu i izbonim nastupima ću ubjedljivo pokazati da je to moguće", naveo je Hajduković.

Kako je saopštio, pripada starijim generacijama koje su doživjele najveći poraz koji neka generacija može doživjeti.

"Da djeca žive gore od roditelja; mlađe generacije su nažalost žrtve grešaka koje su počinile starije generacije. Od starijih generacija očekujem konačno glas razuma za preporod Crne Gore, a mlađim generacijama poručujem: Izađite na izbore, svi do jednog, ne zbog mene nego zbog Crne Gore i Vaše budućnosti. Pretvorimo Crnu Goru u najbolju evropsku državu", zakjlučio je Hajduković.

Bonus video: