Lalošević: Tražimo samo što nam pripada, mora se napraviti raspodjela po dubini

Lalošević je kazao da će SNP po dubini dati kadrove koji predstavljaju njihova najjača imena, koji su stručni i iskusni kako bi pokazali da imaju kadrove i da mogu uraditi sve da dovedu Crnu Goru “onamo gdje treba”

60082 pregleda 1282 reakcija 215 komentar(a)
Lalošević, Foto: SNP CG
Lalošević, Foto: SNP CG
Ažurirano: 16.11.2020. 13:04h

Socijalistička narodna partija (SNP) traži da se do kraja decembra usvoje izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, donese Zakon o lustraciji i porijeklu imovine i da se krene sa čišćenjem biračkih spiskova.

To je "Vijestima" saopšteno nakon današnjeg sastanka predstavnika SNP-a sa mandatarom za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića u Podgorici. Sastanku su ispred SNP-a prisustvovali potpredsjednici Dragan Ivanović i Dragoslav Šćekić, i funkcioner te partije Vasilije Lalošević.

Lalošević je kazao “Vijestima” da će SNP po dubini dati kadrove koji predstavljaju njihova najjača imena, koji su stručni i iskusni kako bi pokazali da imaju kadrove i da mogu uraditi sve da dovedu Crnu Goru “onamo gdje treba”.

“To je prije svega, na jednu časnu ljestvicu svega onoga što smo svih ovih godina obećavali narodu”, kazao je Lalošević.

Odgovorajaći na pitanje da li traže preko 30 mjesta po dubini, kao i ambasadorska i pozicije direktora škola, Lalošević je kazao da na sastanku konkretno ništa nije dogovoreno, te da će podjela biti napravljena u kontekstu neke radne grupe ili komisije.

“Iz SNP-a ne tražimo ništa osim onoga što nam pripada, to je taj procenat koji smo osvojili na izborima sa pet mandata. Mislim da će konkretne stvari biti razjašnjene na sjutrašnjem sastanku i narednih dana“.

On je kazao da je suština cijele priče na sastanku bila da se napravi jedna vrsta razjašnjenja njihovih i mandatarovih stavova oko svega što slijedi.

Lalošević je istakao da je prvi zaključak sastanka bio da se Vlada definitivno mora formirati 2. decembra i da se mora uraditi sve da se demontiraju “sve poluge režima koje su dovele Crnu Goru ovdje gdje je sada”.

Istakao je da se mora napraviti raspodjela po dubini:

“Mandataru smo predočili stavove SNP-a da svako po dubini mora dobiti ono što je u izbornom smislu, bila i volja građana Crne Gore koji su dali podršku i našim platformama i programima, a i našim ljudima”, rekao je Lalošević.

Iz SNP-a su ranije ovog mjeseca saopštili da kroz razgovor sa Krivokapićem ta partija mora naći zajednički jezik kada je riječ o "vrednovanju udjela SNP u zajedničkoj pobjedi".

Tada su kazali da nova Vlada mora biti odraz dogovora, međusobnog uvažavanja i "poštovanja činjenice da je SNP sve vrijeme predstavljala nezaobilazan faktor u borbi za smjenu odlazeće vlasti."

Sjednica Skupštine Crne Gore o izboru nove Vlade pomjerena je za 2. decembar.

Bonus video: