Zdravo Berane optužilo opozicione partije da odlažu donošenje značajnih odluka za građane Berana

Redovna sjednica SO Berane danas je otkazana jer nije bilo kvoruma zbog bolesti odbornika iz vladajuće kolicije, a odbornici DPS, SD i BS nisu došli na sjednicu

2327 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Zdravo Berane
Foto: Zdravo Berane

Vladajuća kolaicija Zdravo Berane (SNP, DF) optužila je opozicione DPS, SD i BS da odlažu donošenje značajnih odluka za građane Berana.

"Izražavamo svoje duboko nezadovoljstvo današnjim postupkom odbornika opozicije iz redova DPS, SD i BS koji su svojim nedolaskom na skupštinsko zasijedanje svjesno opstruirali usvajanje mnogih odluka koje su od velikog značaja za građane Berana", navodi se u saopštenu kolicije Zdravo Berane.

Prema njihovim riječima zbog opravdanog razloga, odnosno bolesti odbornika vladajuće koalicije, Skupština nije imala kvorum za punopravno odlučivanje, a taj razlog bez obzira što je bolest u pitanju nije doprinio tome da opozicionim odbornicima proradi savjest i učestvuju u radu Skupštine za dobrobit svih građana Berana.

"Bez obzira što su na kolegijumima šefova odborničkih klubova više puta isticali da će zbog novonastale situacije, odnosno epidemije Кovid 19, pokazati konstruktivnost na način što neće opstruirati rad lokalnog parlamenta, danas su pokazali svojim nedolaskom i opstrukcijom, da im u prvom planu nije interes građana, već onemogućavanje rada Skupštine", kaže se u saopštenju.

Oni objašnjavaju da je, između ostalih važnih odluka, na današnjem dnevnom redu bio i predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti za novo gradsko groblje koje je nužna potreba za grad Berane.

"Poznata je činjenica da su kapaciteti postojećeg gradskog groblja iscrpljeni, pa su građani Berana došli u situaciju da nemju gdje da sahrane svoje najbliže. Zbog ovakvog stanja građani su prinuđeni da svoje najmilije sahranjuju u tuđim grobnicama ili da u ove svrhe koriste seoska groblja, jer slobodnih grobnih mjesta na gradskom groblju više nema. Obrazloženje od strane šefova odborničkih klubova opozicije za današnji nedolazak je da odluke i nisu toliko važne i hitne da bi oni prisustvovali zakazanom zasijedanju Skupštine. Očigledno da ovim postupkom opoziciji u Beranama ništa nije sveto pa čak ni mrtvi koji nemaju gdje da se sahrane", kažu u kolaiciji Zdravo Berane.

Prema njihovim riječima “ovo je još jedna u nizu činjenica koja dokazuje da se ne može podnijeti izborni poraz na državnom nivou, a što se Berana tiče pokazali su rezultati parlamentarnih izbora u kojima je DPS katastrofalno izgubio”.

"Ostavljamo građanima Berana da sami procjene da li je izgradlja novog gradskog groblja važna ili ne", zaključuje se u saopštenju kolicije Zdravo Berane.

Redovna sjednica SO Berane danas je otkazana jer nije bilo kvoruma zbog bolesti odbornika iz vladajuće kolicije, a odbornici DPS, SD i BS nisu došli na sjednicu.

Bonus video: