Šućur: Otvaranje Doma starih u Nikšiću tek na proljeće, namješteni konkursi već raspisani

"Da se radi o očigledno partijskom zapošljavanju svjedoči i to da smo posljednjih dana dobili pritužbe građana koji su htjeli da konkurišu na ta radna mjesta ali da im je ta mogućnost odmah stopirana zbog sadržine samog oglasa“, navodi Šućur

8517 pregleda 486 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: GP URA
Ilustracija, Foto: GP URA

Aktuelno zapošljavanje u Domu starih Nikšić, koji još nije ni završen, a čije se zvanično otvaranje očekuje tek na proljeće pokušaj je odlazeće DPS lokalne vlasti da ušićari jeftine političke poene tako što će na tim položajima primiti svoje glasače u susret izborima u martu u Nikšiću, saopštio je danas Goran Šućur potpredsjednik nikšićkog odbora URA.

On ističe da i ako dom za stare nije završen, za tu instituciju su formirane upravljačke strukture, direktor i članovi Upravljačkog odbora i to po svemu sudeći nekoliko mjeseci prije zvaničnog otvaranja koji se po najboljem scenariju očekuje tek na proljeće.

„Tu se nije stalo već je u posljednjih nekoliko dana raspisano čak 42 radna mjesta na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za ovu ustanovu. Da se radi o očigledno partijskom zapošljavanju svjedoči i to da smo posljednjih dana dobili pritužbe građana koji su htjeli da konkurišu na ta radna mjesta ali da im je ta mogućnost odmah stopirana zbog sadržine samog oglasa“, navodi Šućur.

Šućur pojašnjava da je u oglasu navedena adresa budućeg doma starih na kojoj je i dalje gradilište i gdje nema kancelarija da bi se građani prijavili a osim toga naveden je i kontakt broj na koji niko ne odgovara.

„Smatramo da je ovdje stvar jasna i da je ovo pokušaj DPS vlasti da pred izbore namještenim konkursima uhljebi svoje glasače za ustanovu koja će početi sa radom tek na proljeće naredne godine“, dodaje Šućur.

Zaključuje da će nova vlast preipsitati sporne oglase i uraditi njihovu reviziju kako bi ustanovila ima li elemenata krivične odgovornosti.

Bonus video: