Radunović nakon sastanka sa Krivokapićem: Demontirati sistem i način zapošljavanja kakav je imao DPS

Radunović je kazao da će nova skupštinska većina "pristupiti zakonskom rješenju koje će omogućiti da rukovodeći kadrovi po upravama i institucijama, preduzećima i ministarstvima ispod nivoa državnog sekretara, ponovo prođu vrstu reizbora"

110428 pregleda 826 reakcija 122 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Boris Pejović
Sa sastanka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.11.2020. 15:37h

Potrebno je demontirati sistem kakav je imao DPS i način zapošljavanja kakav je imao DPS.

To je nakon sastanka sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem kazao poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

U Podgorici je danas održan sastanak Krivokapića sa predstavnicima poslaničkih klubova parlamentarne većine.

Radunović je kazao da će nova skupštinska većina "pristupiti zakonskom rješenju koje će omogućiti da rukovodeći kadrovi po upravama i institucijama, preduzećima i ministarstvima ispod nivoa državnog sekretara, ponovo prođu vrstu reizbora.

"Da se provjere njihove reference i da uđu u takmičenje sa građanima koji imaju vještine i obrazovanje koje je potrebno za te pozicije", rekao je Radunović.

On je kazao da je to velika novost i da građani treba da zbog toga budu veoma zadovoljni.

"Stranke, i o tome smo se dogovorili, koje čine većinu će izabrati najbolje kadrove koje imaju i tražiće od njih da se prijave na konkurse i učestvuju paralelno sa svima ostalima koji to budu htjeli i koji za to budu imali zakonsku mogućnost", rekao je Radunović.

Istakao je da je to novina "koju smo obećali građanima i što ćemo ispuniti".

Radunović je odgovarajući na novinarsko pitanje da li se može desiti da ako se prijavi iz partija na vlasti može biti privilegovan, kazao da su svjesni da u direktoratima i raznim upravama postoje ljudi koji dobro rade svoj posao i oni bez kojih teško da bi funkcionisale te agencije ili uprave:

"Oni će, ako budu zaslužili to, na konkursu proći kako se i očekuje ako bude bodovanje korektno. Nema sporova da "može da preživi" i neko ko je bio za DPS, ali radi pošteno i profesionalno svoj posao".

On je rekao da se nada da će taj zakon biti u prvom setu zakona koji će Skupština da usvoji nakon izbora Vlade, "a ne kasnije od Nove godine".

Odgovarajući na pitanje da li je mandatar rekao kada će biti kompletan spisak za sastav Vlade, Radunović je rekao da mandatar ima pravo da bira koga hoće i da će im sastav kabineta i program rada ispostaviti u roku koji je dogovoren u Skupštini.

Na sastanak sa mandatarom bili su Radunović, Boris Bogdanović (Demokratska Crna Gora), Branka Bošnjak (Pokret za promjene), Dragan Ivanović (SNP) i Miloš Konatar (URA).

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su ranije pismo Krivokapiću u kome traže da precizno izvrši raspodjelu resora "po dubini".

Krivokapić je, između ostalog, ranije poručio da će u njegovoj vladi ministri moći sami da izaberu saradnike.

Sjednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i personalni sastav nove Vlade, biće održana 2. decembra.

Bonus video: