Danilović: Pobjeda od 30. avgusta da dobije svoju potvrdu i na lokalnim izborima u Nikšiću

"Moramo uvesti vladavinu prava i pravdu u Crnoj Gori jer je trodecenijsko upravljanje DPS-a u svaku poru društva uvelo protekcionizam i nepotizam. Posao nije završen jer su mnoge opštine, poput ove, i dalje u jednopartijskim kandžama", katao je Danilović

6133 pregleda 12 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Opštinska struktura Ujedinjene Crne Gore u Nikšiću biće reorganizovana u naredna dva mjeseca, odlučeno je na sastanku održanom juče, a na kojem su bili prisutni i funkcioneri UCG sa državnog nivoa: Goran Danilović i Danilo Jokić, saopšteno je iz UCG.

"Na sastanku je usvojena odluka o formiranju Koordinacionog odbora za pripremu lokalne Skupštine UCG, a za predsjednika Odbora izabran je profesor Ivan Lukovac, član Glavnog odbora Ujedinjene" kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, u koordinacioni tim su imenovani: "diplomirani ekonomista Veselin Đurović - član Predsjedništva UCG, inženjer Momčilo Bijelić, elektroinženjerka Dubravka Delić, profesorica sociologije Anica Đurović, privatni preduzetnik Ranko Miljanić, penzioner Petar Abramović, građevinski inženjer Dušan Janjić, profesor književnosti mr Milorad Durutović, profesorica sociologije Dragica Abramović, diplomirani ekonomista Veselin Delibašić i sportski novinar Dragoljub Abramović".

UCG, po riječima Gorana Danilovića, očekuje da pobjeda od 30. avgusta dobije svoju potvrdu i na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću koji su planirani za rano proljeće.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: UCG

"Pred novom većinom na državnom nivou je ogroman izazov. Moramo prije svega sačuvati zdravlje ljudi u pandemiji i paralelno sa tim ozdraviti ekonomiju. Moramo uvesti vladavinu prava i pravdu u Crnoj Gori jer je trodecenijsko upravljanje DPS-a u svaku poru društva uvelo protekcionizam i nepotizam. Posao nije završen jer su mnoge opštine, poput ove, i dalje u jednopartijskim kandžama", kazao je Danilović svojim kolegama iz Nikšića.

Na kraju, Danilović je istakao da će UCG podržati novu Vladu, "bez obzira na to da li smo saglasni sa načinom njenog konstituisanja. Podržaćemo je jer su promjene neophodne, obećane građanima i svi nesporazumi su s toga manje važni. Biće prilike i da kritikujemo i sigurno se UCG neće libiti da to čini, ali sada treba da podržimo mandatara i njegov kabinet".

Bonus video: