Jokić: Predsjednik opštine Mojkovac da razgovara sa mještanima Bjelojevića

Ona je podsjetila da su funkcioneri URA-e bili u obilazak Bjelojevića, i da su tamo zatekli zamućenu rijeku i njeno korito u katastrofalnom stanju, oštećeno radovima na rekonstrukciji puta Mojkovac – Lubnica

4117 pregleda 29 reakcija 4 komentar(a)
Bjelojevićka rijeka, Foto: Vuk Vujisić
Bjelojevićka rijeka, Foto: Vuk Vujisić

Nakon što smo skrenuli pažnju na problem građana koji gravitiraju oko Bjelojevićke rijeke, poručujemo predsjedniku Opšine Mojkovac da se uvjeri u katastrofalno stanje u kom se nalazi ovo područje, saopštila je Ljiljana Jokić iz Građanskog pokreta URA.

Prema njenim riječima, u stalnoj komunikaciji koju URA ima sa mještanima Bjelojevića, došli su do saznanja da su mještani probali da stupe u kontakt sa predsjednikom i da su predali više dopisa Opštini.

"Niko ih nije kontaktirao, ili, kako oni kažu, niko ne okreće glavu na njih“, rekla je Jokić.

Ona je podsjetila da su funkcioneri URA-e bili u obilazak Bjelojevića, i da su tamo zatekli zamućenu rijeku i njeno korito u katastrofalnom stanju, oštećeno radovima na rekonstrukciji puta Mojkovac – Lubnica.

„Ovim putem pozivamo gospodina Ranka Mišnića da izađe na teren, da priča sa mještanima i vidi u kakvom stanju se nalazi Bjelojeviće i Bjelojevićka rijeka. Neka pođe svojim kolima, pa da vidi kako je svaki dan ljudima koji idu kolima do svojih kuća putem koji je uništen. Neka dijelom puta i prošeta, da vidi kako je djeci koja idu u školu tuda. Neka pogleda stanje u kojem se nalazi Bjelojevićka rijeka i uporedi ga sa onim u odnosu na period od prije pola godine. Pa da čujemo onda šta predsjednik Opštine misli o ovom ekološkom problemu ili će i o njemu ćutati kao i o Sinjajevini, mHE na Štitaričkoj rijeci, mHE na Bjelojevićkoj rijeci, deponiji otpada pored Tare“, zaključila je Jokić.

Bonus video: