Joković: Irinej je u teškim vremenima bio glas razuma, mira i tolerancije

"Socijalistička narodna partija Crne Gore i njeno članstvo s dubokim poštovanjem će se sjećati lika i djela Patrijarha Irineja", kazao je Joković

3127 pregleda 3 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović

Odlazak patrijarha srpskog Irineja duboko je pogodio Srpsku pravoslavni crkvu (SPC) i njen vjerni narod koji je u njemu prepoznavao oličenje hrišćanske blagosti i mudrosti, rekao je Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore u izjavi saučešća povodom smrti poglavasa SPC.

"Otišao je u carstvo nebesko Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Sa velikom tugom primili smo vijest o upokojenju Njegove svetosti, Arhiepiskopa Pećkog i mitropolita beogradsko-karlovačkog, Patrijarha srpskog, gospodina Irineja. Njegov odlazak duboko je pogodio Srpsku pravoslavni crkvu i njen vjerni narod koji je u njemu prepoznavao oličenje hrišćanske blagosti i mudrosti. U teškim vremenima bio je glas razuma, mira i tolerancije, koji je vjerovao u pobjedu dobra nad svim nedaćama. Socijalistička narodna partija Crne Gore i njeno članstvo s dubokim poštovanjem će se sjećati lika i djela Patrijarha Irineja", kazao je Joković.

Povezani članci

20. Novembar 2020.

Preminuo patrijarh srpski Irinej

Bonus video: