Medojević: Irinej iskreno proživljavao progon Srba, nikad nije ćutao

"Nijesam nikad upoznao patrijarha Irineja. Ali iz priče Andrijine i Milana i iz njegovih javnih izjava, stekao sam utisak da je dobar čovjek", kazao je Medojević

11315 pregleda 50 reakcija 49 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Uvijek kad je Srbima u Crnoj Gori bilo najteže, patrijarh Irinej je davao duhovnu i moralnu podršku i liderima Srba i srpskom narodu u Crnoj Gori, rekao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević koji se oglasio povodom smrti srpskog patrijarha Irineja.

"Nijesam nikad upoznao patrijarha Irineja. Ali iz priče Andrijine i Milana i iz njegovih javnih izjava, stekao sam utisak da je dobar čovjek i da je iskreno proživljavao diskriminaciju i progon Srba u Crnoj Gori. Nije nikad ćutao i nije se krio. Kad je bilo najteže bio je tu! Posebno me je oduševio što nikada nije podržavao Mila Đukanovića, najvećeg antipravoslavca i antihriscanina", saopštio je Medojević.

Kako je naveo, zbog toga zaslužuje moje veliko poštovanje

"Ovim putem iskazujem saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim vjernicima zbog gubitka jednog dobrog čovjeka i istinskog duhovnog pastira srpskog naroda. Žao mi je što nijesam imao priliku i da se lično upoznamo", zaključio je Medojević.

Bonus video: