Jonica: Budva je sredina koja nesumnjivo daje poseban pečat modernom razvoju CG

"Istovremeno, naša je obaveza na trajno sjećanje na heroje koji su 22. novembra prije 76 godina Budvu učinili slobodnim gradom i svojom žrtvom obezbijedili prosperitet budućim generacijama"

1968 pregleda 25 reakcija 6 komentar(a)
Jonica, Foto: Socijalisti
Jonica, Foto: Socijalisti

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica uputila je danas, povodom 22. novembra - Dana opštine Budva, čestitku svim građankama i građanima Budve.

"Budva je sredina koja nesumnjivo daje poseban pečat modernom razvoju Crne Gore, zbog čega postoji pojačana obaveza da se objektivno i kritički sagledaju dosadašnja iskustva i afirmišu i unaprijede pozitivne prakse, kako bi se sačuvala prestižnost Budve na turističkoj mapi Jadrana. U tom i u cilju unapređenja kvaliteta života svih građana Budve potrebno je odlučnije i posvećenije raditi na planu održivog razvoja, ali i vladavine prava, jer je to jedina dugoročno pouzdana formula privlačenja investicija i ekonomsko-društvenog razvoja", piše u čestitki Jonice.

Kaže da je tvaranje preduslova za podizanje kvaliteta života i turističke ponude, uz očuvanje prirodnih i urbanističkih resursa Budve, kao i njenog brenda jedne od najposjećenijih turističkih destinacija, logičan slijed u predstojećoj razvojnoj fazi cijele budvanske rivijere.

"Istovremeno, naša je obaveza na trajno sjećanje na heroje koji su 22. novembra prije 76 godina Budvu učinili slobodnim gradom i svojom žrtvom obezbijedili prosperitet budućim generacijama."

Bonus video: