Đurović: Samo građanska, otvorena, multikonfesionalna i evropska Budva može biti ugodno mjesto za život

"U to ime, nek je još jednom srećan praznik, nek je vječna naša Budva i nek je vječna naša Crna Gora!"

1935 pregleda 7 komentar(a)
Đurović, Foto: SDP
Đurović, Foto: SDP

Opštinski Odbor Socijaldemokratske partije Budva čestita svim Budvankama i Budvanima Dan Opštine "sa željom da se sasvim aktuelnim izazovima izborima na pravi način."

"Budva je uvijek bila snažna kad su naši građani bili ujedinjeni u borbi protiv prirodnih i društvenih nesreća koje su nam se dešavale. Danas se sjećamo hrabrih predaka koji su prvi uzeli pušku u borbi protiv fašizma 13. jula 1941 i svoj pobjednički put krunisali oslobođenjem našeg grada na današnji dan 1944. godine. Danas se sjećamo i onih koji su izgradili naš grad poslije razornog zemljotresa 1979. Nek je vječna slava i hvala i herojima borbe protiv fašizma, a za današnje generacije ostaje izazov borbe protiv nevidljivog neprijatelja koji je skoro paralisao život i ekonomske tokove u našem gradu. Sigurni smo da ćemo i iz ove bitke izaći pobjednički kao i uvijek kad smo bili složni. Ostaje nam i zadatak da naša Budva ponovo bude mediteranska i kulturna prijestonice naše Crne Gore, da budemo ponosni na naše različitosti i bogato nasljeđe života ljudi na ovim prostorima, koji traje milenijumima. Samo takva, građanska, otvorena, multikonfesionalna i evropska Budva može biti ugodno mjesto za život svih naših sugrađana", piše u čestitku predsjednika budvanskog odbora SDP-a Mihaila Đurovića.

On kaže da će Socijalemokratska partija "i danas, kao i protekle tri decenije, biti na braniku takve, moderne i razvijene Budve i zbog naših predaka čije djelo danas slavimo, ali i zbog naših potomaka koji će živjeti u evropskoj, a ne srednjovjekovojnoj Budvi."

"U to ime, nek je još jednom srećan praznik, nek je vječna naša Budva i nek je vječna naša Crna Gora!"

Bonus video: