DPS: Krivokapić doprinio širenju koronavirusa

"Krivokapić je odjednom kad je krenuo za Srbiju na sahranu patrijarha Irineja, prihvatio sve zdravstveno - epidemiološke mjere te države, i masku na licu držao sve vrijeme u Beogradu, pokazao je ovim činim da očigledno drugu državu, njene građane i institucije poštuje više nego sopstvenu", tvrde u DPS-u

14660 pregleda 109 reakcija 108 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) reagovala je na prisustvo mandatara Zdravka Krivokapića sahrani patrijarha srpskog Irineja, tvrdeći da je Krivokapić prihvatio sve zdravstveno - epidemiološke mjere te države, te da je poštuje više od sopstvene.

"Krivokapić je odjednom kad je krenuo za Srbiju na sahranu patrijarha Irineja, prihvatio sve zdravstveno - epidemiološke mjere te države, i masku na licu držao sve vrijeme u Beogradu, pokazao je ovim činim da očigledno drugu državu, njene građane i institucije poštuje više nego sopstvenu. Samo tako se mogu tumačiti dvostruki aršini koje ima prema zdravlju građana Srbije sa jedne i građana Crne Gore sa druge strane, ali i prema zdravstvenim radnicima u ove dvije države", tvrde u DPS-u.

Oni su dodali da je mandatar kršio mjere na sahrani mitropolita Amfilohija.

"Samo prije tri nedjelje, na sahrani mitropolita Amfilohija, bili smo svjedoci njegovog neodgovornog kršenja svih mjera i preporuka nadležih državnih i zdravstvenih organa. Čovjek koji pretenduje da vodi Vladu Crne Gore nije se obazirao na pozive i vapaje ljekara i nadležnih iz zdravstvenih institucija, koji su upozoravali na moguće posljedice. Na taj način, svojim postupanjem doprinio je da se nakon ovog događaja broj oboljelih od ovog virusa 2,5 puta uveća, a posljedično poraste i broj umrlih", tvrde u DPS-u.