Kljajić: Položaj mladih u Beranama više nego tužan

"Prisjetimo se, ne tako davno Berane je imalo prvaka Crne Gore i osvajača kupa u rukometu, kao i prvoligaški tim u fudbalu, mnoge zapažene pojedince u individualnim sportovima, dok danas ne mogu, a da ne izrazim žaljenje zbog trenutne situacije i pozicije mladih sportista u gradu u kome sam rođen i odrastao"
82 pregleda 4 komentar(a)
Martin Kljajić, Foto: Demokrate
Martin Kljajić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 06.01.2018. 12:10h

Predsjednik Mladih demokrata Berane Martin Kljajić kazao je da je položaj mladih u Beranama više nego tužan.

"Trenutni položaj mladih u gradu u kome sam rođen više je nego tužan. Sportska hala ne postoji, stara pod Jasikovcem je odavno oronula i urušila se, a na otvaranje nove čekamo skoro deceniju. Kao i mnoga obećanja i započeti projekti, i ona je ostala nedovršeno zdanje. Ništa bolja situacija nije ni sa bioskopom, koji je posljednji put, iako jedan od prvih u Crnoj Gori i, prema riječima mnogih mještana, biserom kulturnog života Berana 80tih i 90tih godina, poslužio samo da DPS izloži program o otvaranju Aerodroma. Jer nekako je i logično predstaviti bajku zvanu „Beranski Aerodrom“ u bioskopu. Ako se osvrnemo na do sada uložen novac u predizborne kampanje DPS-a, vjerujem da bi se istim izgradila bar tri bioskopa i dvije sportske dvorane, iako je mladima Berana dovoljan svega po jedan objekat takve vrste", rekao je Kljajić.

On je dodao da o mladima niko i ne razmišlja, "jer im je novac bitnije uložiti u kupovinu ličnih karata i zastrašivanje i ucjenjivane građana, nego u sport i kulturu."

"Prisjetimo se, ne tako davno Berane je imalo prvaka Crne Gore i osvajača kupa u rukometu, kao i prvoligaški tim u fudbalu, mnoge zapažene pojedince u individualnim sportovima, dok danas ne mogu, a da ne izrazim žaljenje zbog trenutne situacije i pozicije mladih sportista u gradu u kome sam rođen i odrastao. Demokrate će omogućiti mladima Berana da se vrate na pravi put, obnovićemo i otvoriti vrata bioskopa, upotpuniti kulturni sadržaj za sve građane Berana različite starosne dobi, a naročito ćemo se potruditi da mlade Berana sklonimo sa ulice i vratimo zdravom životu i sportu. Potrudićemo se da Berane opet bude prepoznatljivo po svojim sportskim uspjesima, zalagaćemo se da Fudbalski klub Berane svoj 100. rođendan proslavi kao uspješan prvoligaš, a da naši mladi sportisti svu neophodnu podršku u vidu opreme dobiju besplatno. Kad kažem besplatno, mislim kao poklon, a ne kao uslov za glas njihovih roditelja. Trudićemo se da obezbijedimo ono što smo u lokalnim saupravama kojima su Demokrate na čelu - u svim sportskim klubovima koji se finansiraju iz budžeta opštine našim najmlađim članovima članarine neće biti naplaćivane. Tereni u prigradskim naseljima će biti obnovljeni, kontrukcije koševa i golova, kao i ostali sadržaji zamijenjeni ili sanirani. Posljednjih nekoliko decenija Berane je konstantno urušavano i zanemarivano u svakom smislu, i zato zaista želim da vjerujem da će mladi Berana odabrati bolju i svjetliju budućnost za sebe. Berane zaslužuje da vrati stari sjaj. Mnogi pojedinici u mom gradu su dokazali da Berane ima potencijal da bude prepoznatljivo po kulturnim dešavanjima i sportskim uspjesima, a na nama je samo da se potrudimo da to i ostvarimo"

Bonus video: