"BS pokazala da želi da doprinese funkcionisanju institucija sistema"

Ibrahimović: Nova većina ušla u upitan eksperiment, podržavaćemo proevropske i građanske predloge

“Kao ozbiljan politički subjekt, mi imamo obavezu prema građanima Crne Gore, a posebno prema glasačima Bošnjačke stranke, da se prema svakom predloženom rješenju, odnosimo na odgovoran način. S toga, i predlog da se omogući glasanje na daljinu, zbog pandemije koronavirusa, sasvim je opravdan”, rekao je Ibrahimović

5640 pregleda 25 reakcija 19 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović

Bošnjačka stranka (BS), koja je danas podržala izmjene Poslovnika Skupštine koje omogućavaju poslanicima glasanje na daljinu, još jednom je pokazala da želi da doprinese funkcionisanju institucija sistema, kazao je šef kluba poslanika te partije Ervin Ibrahimović.

On je istakao da će BS iz opozicionih klupa podržavati sve prijedloge koji idu u prilog jačanju demokratskih procesa, nastavku reformi i vladavine prava.

“Kao ozbiljan politički subjekt, mi imamo obavezu prema građanima Crne Gore, a posebno prema glasačima Bošnjačke stranke, da se prema svakom predloženom rješenju, odnosimo na odgovoran način. S toga, i predlog da se omogući glasanje na daljinu, zbog pandemije koronavirusa, sasvim je opravdan”, rekao je Ibrahimović.

On je poručio da će BS biti konstruktivna opozicija i podržavati sve one inicijative koje pozitivno utiču na kvalitet života njihovih građana.

“Bez obzira na to što smatramo da je nova većina ušla u jedan eksperiment, za koji se može reći da je upitan, mi ćemo i u nastavku Skupštine podržavati sve proevropske i građanske predloge, čiji je cilj između ostalog i ostvarivanje i zaštita manjinskih prava“, kazao je Ibrahimović.

On smatra da će nova Vlada brzo biti na ispitu, posebno u dijelu zastupljenosti manjinskih naroda.

„Srazmjerna zastupljenost manjinskih naroda u institucije sistema mora biti prioritet svake Vlade, koja ima za cilj članstvo u EU. Upravo je po tome Crna Gora do sada bila prepoznata, ne samo u regionu, već i šire”, rekao je Ibrahimović.

Preporučujemo za Vas