Bakić: Kompletna koalicija DPS-GB-SD odgovorna za izbor Jeknića i njegove nezakonitosti

Kada je riječ o potrošnji finansijskih sredstava, Bakić je kazala da će javnost blagovremeno upoznati da li je riječ samo o 6. 000 eura ili je iznos u prethodnom periodu bio mnogo veći ali i koliko je novca utrošeno za plate v.d direktoru bez adekvatnog pravnog pokrića za isplatu istih

5319 pregleda 20 reakcija 10 komentar(a)
Bakić, Foto: Demokrate
Bakić, Foto: Demokrate

Odbornica Demokrata u kolašinskom parlamentu, Zorana Bakić tvrdi da je cjelokupna vladajuća koalicija DPS-GB-SD odgovorna za izbor Savjeta RTV Kolašin i postavljanje "osvjedočenog sijača mržnje" Dragoslava Jeknića za direktora radija uprkos upozorenjima Demokrata da će do toga doći.

"Iako je po našu opštinu ne tako srećan splet okolnosti uticao na to da Dragoslav Jeknic Šaft bude u sferi javnog interesovanja, javnosti radi moram podsjetiti na činjenicu da su Demokrate još prije godinu dana upozorile koalicionu vlast koju čine DPS-GB-SD da ne glasaju za ovakav Savjet RTV Kolašin, jer će upravo taj Savjet izabrati Jeknića na funkciju direktora radija", kazala je Bakić. Kako je navela, oni koji danas čine ovu vlast, a zadnjih dana se međusobnim licemjernim i prizemnim prepucavanjima , pokušavaju oprati od Jeknića, ili misle da su građani Kolašina kratke pameti ili nijesu svjesni svoje odgovornosti tj bolje reći neodgovornosti.

"Dobro je makar što su najodgovorniji ljudi kolašinske koalicije u međusobnom blaćenju javno priznali da sve vrijeme rade nezaoknito i protiv interesa građana Kolašina", kazala je ona.

Kako tvrdi, odbornici DPS-GB-SD su i pored upozorenja Demokrata glasali Savjet radija odnosno znali su da su drugim riječima dali podršku Dragoslavu Jekniću Šaftu i "samim tim su direktno odgovorni što se osvjedočeni sijač mržnje našao na funkciji VD direktora RTV Kolašin, čime su mu omogućili da vrši brojne nezakonitosti u svom radu koje ovih dana pokušva bezuspješno odbraniti" Ona je poručila da Jeknić mora znati da iako iza njega stoji koalicija na vlasti, ona će se kao odbornica u lokalnom parlamentu i ubuduće baviti lokalnim emiterom RTV Kolašin ali i pravnim besmislicama organa upravljanja ovog opštinskog preduzeća na čelu sa Jeknićem.

"Kada smo kod poznavanja Zakona o elektronskim medijima dužna sam da građane Kolašina upoznam sa postupanjem Savjeta ovog emitera koji je po ko zna koji put pogazio zakon na koji se poziva vd direktor, ali i Statut te time sebe proglasio za direktora prije sprovedenog javnog konkursa", kazala je Bakić.

Prema njenim riječima, iz zapisnika sa treće sjednice RTV-a Kolašin možemo vidjeti da je pod tačkom deset dnevnog reda usvojena Odluka o stavljanju na javnu raspravu Programa rada RTV Kolašin 2020-2023.

"Primjenjujući svoje elementarno znanje iz ove oblasti želim da upoznam građane Kolašina da je predmet javne rasprave koja im je uskraćena u trajanju od 45 dana zapravo trebao da bude Predlog programskih obaveza za ugovorni period, koji je preduslov za potpisivanje Ugovora o pružanju javnih usluga sa opštinom Kolašin", kazali su u saopštenju.

Ona je dodala da je svima jasno da problem sa znanjem ima Jeknić i ekspertski Savjet radija koji ne vlada dobro predmetnom materijom, ali i ne poznaje sadržinu Statuta koji je sam donio.

"U prilog ovoj tvrdnji citiraću član 48 Statuta kojim je definisano da „kandidati za izbor direktora pored dokumenata predviđenih zakonom prilikom prijave na javni konkurs za izbor direktora dužni su dostaviti Plani program rada za prvu godinu predviđenog mandata“", kazala je Bakić.

Kada je riječ o potrošnji finansijskih sredstava, Bakić je kazala da će javnost blagovremeno upoznati da li je riječ samo o 6. 000 eura ili je iznos u prethodnom periodu bio mnogo veći ali i koliko je novca utrošeno za plate v.d direktoru bez adekvatnog pravnog pokrića za isplatu istih.

Bonus video: