"iskoristižemo sva pravna sredstva da ispitamo postupanje tužiteljke"

SD optužile tužilaštvo da prosuđuje po vjerskim afinitetima

Tvrde da tužilaštvo "mirnog i uzornog momka, građanina Pljevalja koji je doživio vrijeđanje i fizičko maltretiranje nakon parlamentarnih izbora samo zato što nije po mjeri “pobjednika” i što je to javno saopštio, ne osuđujući niti jednu vjeru i naciju, ekspresno optužuju za izazivanje panike i nereda".

4649 pregleda 30 reakcija 21 komentar(a)
Logo, Foto: Ilustracija
Logo, Foto: Ilustracija

Podnošenje optužnog prijedloga protiv Sanina Raščića je neprincipijelan i licemjeran čin ODT Pljevlja. Osnovno državno tužilaštvo izgleda prosuđuje po vjerskim afinitetima”, saopštile su Socijaldemokrate reagujući na vijest da je protiv njihovog predsjednika Omladine u Pljevljima ODT podnijelo optužni prijedlog zbog krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

Kako su kazali, oni će u par primjera "navesti rezultate rada tog nezavisnog tužilaštva".

Oni su kazali da tužilaštvo ne vidi ništa sporno  "u evidentnom kršenju mjera u bolnici od strane brojnih lica prilikom iznošenja kovčega sa tijelom mitropolita, uključujući i napuštanje odjeljenja od strane pacijenta, sveštenog lica oboljelog od COVID-a, masovnom kršenju mjera prilikom sahrane mitropolita, pa pomena sedam dana nakon toga".

Kazali su da za tužilaštvo nije "problematično ni lice koje javno i otvoreno poziva na linč pripadnika Uprave policije, kao ni oni koji skrnave kulturno-istorijske spomenike Crne Gore, a da ne pominjemo demoliranje naših partijskih prostorija u tim istim Pljevljima". 

Kako navode, tužilaštvo već mjesecima, izviđa postupak i prikuplja informacije u slučaju učiteljice Višnjić u Baru "koja je na drzak i očigledan način zloupotrijebila djecu", ali zato "mirnog i uzornog momka, građanina Pljevalja koji je doživio vrijeđanje i fizičko maltretiranje nakon parlamentarnih izbora samo zato što nije po mjeri “pobjednika” i što je to javno saopštio, ne osuđujući niti jednu vjeru i naciju, ekspresno optužuju za izazivanje panike i nereda".

Oni su kazali da javnost sama prosudi "da li je ovo neprincipijelnost, svjesno neznanje ili dodvoravanje klerikalizmu koje je na snazi u građanskoj Crnoj Gori".

"Mi ćemo svakako iskoristiti sva pravna sredstva kako bi nadležni tužilački organ provjerio djelovanje osnovne tužiteljke u Pljevljima. Nažalost, ove naše opravdane sumnje dodatno potkrepljuje i reagovanje Uprave policije koja ukazuje na čudno ponašanje Osnovnog tužilaštva u ovom veoma kompleksnom političkom i zdravstvenom momentu u Crnoj Gori”, zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas