čestitala dan opštine bar

Jonica: Bar je vjekovno ognjište suživota, međuvjerske i međunacionalne tolerancije.

"Znanje, entuzijazam i ljubav koju su naši vrhunski stručnjaci posvetili očuvanju barske kulturno-istorijske baštine moraju imati svakodnevnu i konkretnu podršku svih nas, kako bi, slušajući riječ struke, uspjeli da sačuvamo od propadanja i oštećenja sve ono čime se kao Barani ponosimo", kaže se u čestitci

3119 pregleda 37 reakcija 3 komentar(a)
Jonica, Foto: Filip Roganović
Jonica, Foto: Filip Roganović

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica uputila je danas, povodom Dana oslobođenja Bara, čestitku svim građankama i građanima Bara.

Kako je kazala, slobodarski Bar, grad maslina, pomorska kapija Crne Gore otvorena za prijatelje sa svih meridijana, vjekovno je ognjište suživota, međuvjerske i međunacionalne tolerancije.

"Prirodne ljepote grada smještenog između jezera i mora uz kulturno-istorijske spomenike koji svjedoče o nesvakidašnjem nasleđu obavezuju nas da posvetimo mnogo više pažnje, sredstava i brige za očuvanje kulturne baštine i istorijskog nasleđa počev od drevnog Starog Bara, koji je svojevrsni muzej na otvorenom, do Dvorca kralja Nikole" navodi se u čestitci.

"Znanje, entuzijazam i ljubav koju su naši vrhunski stručnjaci posvetili očuvanju barske kulturno-istorijske baštine moraju imati svakodnevnu i konkretnu podršku svih nas, kako bi, slušajući riječ struke, uspjeli da sačuvamo od propadanja i oštećenja sve ono čime se kao Barani ponosimo", kaže se u čestitci.

Kako dodaje, činjenica da je Bar, odavno već projektovan da bude saobraćajno čvorište Crne Gore, sa svojom lukom i željeznicom, ima ogromni ekonomski potencijal, koji treba u potpunosti staviti u funkciju privrednog i turističkog razvoja grada.

"Samo odgovornim i mudrim upravljanjem ekonomskim resursima kojima Bar raspolaže, može se omogućiti maksimalna valorizacija svih njegovih potencijala i na taj način obezbjediti kvalitetni uslovi života i šansa za prosperitet svih njegovih građana i građanki", navodi se u saopštenju.

Ona je kazala da je uvjerena da će ove vrijednosti biti zajednička ideja vodilja i sadašnjim i budućih generacija Barana i Baranki, koji vole svog grad i koji su mu bezrezervno posvećeni u cilju dobra svih.

Preporučujemo za Vas