Davidović: U Narodnom pokretu najmanje tri kandidata za ministre

"Ne plaši se valjda niko da nova vlada neće biti izglasana 2. decembra. Podijeljene su karte, mandati se znaju, ne vidim razloge zbog čega bi odlagali promovisanje patije“, naveo je Davidović

26502 pregleda 950 reakcija 105 komentar(a)
Davidović, Foto: Boris Pejović
Davidović, Foto: Boris Pejović

Najmanje tri kandidata za ministre u novoj vladi biće članovi Narodnog pokreta (NP), saopštio je osnivač te stranke Miodrag Davidović, navodeći da su glavni motivi za formiranje partije ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i izrada kvalitetnog ekonmskog programa.

Davidović nije želio da kaže imena kandidata za ministara koji su članovi NP, da im ne bi, kako je naveo, napravio probleme zbog kojih ne bi mogli da uđu u vladu.

"Najmanje tri kandidata za ministre članovi su NP, a mislim da će ih biti više, čitava vlada trebala bi da bude u Pokretu“, rekao je Davidović u intervjuu agenciji MINA.

On je kazao da, ako su ti kandidati bili na listama raznih nevladinih organizacija, onda treba da budu i u NP-u.

Davidović je rekao da će on biti lider NP-a i da će osnivačka Skupština biti održana 19. decembra, na Svetog Nikolu, a da će na Badnji dan krenuti u kampanju za lokalne izbore u Nikšiću.

Komentarišući ocjenu mandatara Zdravka Krivokapića da nije dobro da se u ovom trenutku osniva nova politička partija, Davidović je rekao da ne vidi razlog zbog čega je trebalo čekati sa formiranjem nove vlade.

"Ne plaši se valjda niko da nova vlada neće biti izglasana 2. decembra. Podijeljene su karte, mandati se znaju, ne vidim razloge zbog čega bi odlagali promovisanje patije“, naveo je Davidović.

On je kazao da su lokalni izbori u Nikšiću razlog što je sada formirana stranka.

"Želimo da se izmjerimo u Nikšiću. Partije misle da su ti silni mandati njihovo djelo. Smatram da je to djelo ljudi koji su se okrenuli crkvi i da je Srpska pravoslavna crkva donijela najmanje 17 od 41 mandata“, ocijenio je Davidović.

Prema njegovim riječima, trebalo pitati Krivokapić u kojoj je on partiji.

"Mislim da je Krivokapić dio Pokreta, i ako bi morao da se legitimiše da bi rekao da je dio Crkve, dio naroda“, rekao je Davidović.

On je poručio da je jasno da NP podržava Krivokapića.

"Krivokapić je naš kadar, iznikao iz naroda i ima našu bezrezervnu podršku. Oni koji misle da Krivokapić neće dobro raditi mogu da ga sruše u svakom trenutku“, naveo je Davidović.

Davidović je kazao da je NP nastao prije godinu i po, i da se zvao Da svako ima i da su u toj koaliciji bili Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i pojedini nezavisni poslanici.

"Ta koalicija, zbog raznih razloga, nije se održala. Preovladalo je mišljenje da će jedinstvena koalicija napraviti bolji rezultat na parlamentarnim izborima. U to nijesam vjerovao ni tada, ni sada“, kazao je Davidović i dodao da je Pokret trebalo da bude formiran i ranije.

On je naveo i da je NP prije izbora pravio koalicije sa velikim brojem organizacija, Srpskom strankom jedinstva, Demokratskom srpskom strankom, i da će sada probati da ih sve objedine.

"Sve te stranke mi sada probamo da objedinimo, ali ne da uđu sa nama u koaliciju. Ući će samo stranke koje su spremne da se odreknu svog imena i da budu dio NP-a“, kazao je Davidović.

On je rekao da će NP pobijediti na lokalnim izborima u Nikšiću i da neće praviti koaliciju ni sa jednom partijom ili listom.

"Ako sami ne budemo mogli da formiramo vlast u Nikšiću, onda neka je drugi prave. Mi nećemo ulaziti u koalicije ni sa jednom strankom“, kazao je Davidović.

Bonus video: