apeluju i na građane da budu odgovorniji prema sopstvenom i prema životima drugih

LP Bar: Politički subjekti pokušavaju da sitno politički profitiraju nasrćući na doktore u barskoj bolnici

"Osim užasnih scena kojima svakodnevno svjedoče, često nemoćni protiv još nepoznatog virusa koji je urušio zdravstvene sisteme mnogo većih i bogatijih država, doktori trpe i medijski linč i dodatni teret", saopštili su iz Liberalne 

4920 pregleda 13 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) apeluje na javnost i pojedine političke subjekte da se uzdrže od zloupotreba aktuelne epidemiološke situacije u Baru preko koje, očigledno, pokušavaju da sitno politički profitiraju nasrćući na doktore koji danonoćno u barskoj bolnici rade sa stotinama pacijenata.

To su saopštili iz barskog odbora ove partije dodajuči da u u uslovima rizičnim za sopstveni život, doktori koji su se svojevoljno prijavili za rad u Covid bolnici svakodnevno trpe ogroman pritisak.

"Osim užasnih scena kojima svakodnevno svjedoče, često nemoćni protiv još nepoznatog virusa koji je urušio zdravstvene sisteme mnogo većih i bogatijih država, doktori trpe i medijski linč i dodatni teret. Barska bolnica regionalni je Covid centar pa se s toga svi pacijenti iz okolnih opština ali i iz drugih gradova dovode u Bar pa su kapaciteti naše bolnice popunjeniji čak nego onih u Podgorici. Pod takvim pritiskom popustili bi i mnogo savremeniji sistemi, dok naš odolijeva, što, uz sve mane i kritike koje stoje, treba uvažavati i cijeniti", kazali su iz LP.

Kako se navodi, oni apeluju i na građane da budu odgovorniji prema sopstvenom i prema životima drugih i da se na vrijeme obrati pažnja na simptome na koje su upozoreni jer je u odmaklim fazama kada virus nagriza sve organe, doktorima gotovo nemoguće da se izbore sa njim.

"Isto tako, apelujemo na pridrižavanje zaštitinih epidemioloških mjera od strane građana i dodatno strpljenje u uslovima kada dodatna nervoza ne koristi nikome, ni građanima ni doktorima čiji jedini životni poziv i jeste da čuvaju zdravlje građana. Uz odgovornije ponašanje, strpljenje, pridržavanje mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravlje svima će biti mnogo lakše. Bez miješanja političkih aktera koji bi da partijski ušićare napadima na njima nepogodan kadar barske bolnice, sve bi bilo mnogo lakše, a svakome neka soptveni motivi služe na čast", zaključili su iz LP Bar.

Preporučujemo za Vas