Bulatović razgovarao sa Jukićem: Postoje uslovi da se saradnja CG i BiH unaprijedi

„Kao primjeri dobrih međuopštinskih relacija pomenuta je saradnja između Kotora i Mostara, Plužina i Foče, Bara i Živinaca"

3018 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Kolašin
Sa sastanka, Foto: Opština Kolašin

Postoje uslovi da se, inače dobra saradnja, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH) unaprijedi, saopšteno je nakon razgovora predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića sa ambasadorom BiH Branimirom Jukićem.

„Kao primjeri dobrih međuopštinskih relacija pomenuta je saradnja između Kotora i Mostara, Plužina i Foče, Bara i Živinaca. U toku je i projekat Unapređenja upravljanja voosnabdijevanjem u urbanim i ruralnim djelovima, između Kolašina i Rogatice. Taj projekat vrijedan je 500.000 eura, a realizacija će se intenzivirati kada se normalizuje epidemiološka situacija i stviore uslove za prekograničnu saradnju“, saopšteno je nakon prijema u Bulatovićevom kabinetu.

Predstavnici Kolašina su zahvalili na podršci koju su dobiili od opština BIH, na dobijanju organizacije MOSI igara. Ta manifestacija će biti, kako je rečeno, dodatni doprinos turističkoj i sportskoj promociji Kolašina. Značajne šanse za saradnju postoje u oblasti drvoprerade ,turizma,valorizaciju rijeka na održiv način,preradi vića i ljekovitog bilja.Projekti zaštite nematerijalnog kulturnog dobra za šta se izborio KUD Mijat Mašković, takođe, treba da povežu dvije sredine.

Prijemu su prisustvovali i Milan Đukić, predsjednik SO, kao i potpredsjednici Opštine Bojan Kuburović i Danilo Medenica.

Bonus video: