Skupština će na hotele i avio karte potroštiti 260.000 eura

Predviđeno je i da za usluge mobline telefonije bude izdvojeno 100.700 eura, dok će godišnji računi za fiksne telefone iznositi najviše 19 hiljada eura
594 pregleda 0 komentar(a)
a mobilne telefone skoro 100 hiljada eura: Čelnici Skupštine, Foto: Filip Roganović
a mobilne telefone skoro 100 hiljada eura: Čelnici Skupštine, Foto: Filip Roganović

Skupština Crne Gore će naredne godine potrošiti skoro 260 hiljada eura za avio karte i smještaj poslanika u inostranstvu. Planom javnih nabavki parlamenta za 2019. godinu predviđeni rashodi za avio karte iznose 150 hiljada, dok će za smještaj u inostranstvu biti izdvojeno 110.000 eura. Za hotelski smještaj u Crnoj Gori planirano je 20 hiljada eura, dok će za prevoz biti potrošeno 45 hiljada eura. Planom javnih nabavki za ovu godinu predviđeno je da Skupština potroši 1.184.800 eura.

Čelnici Skupštine će, kako se navodi, naredne godine kupiti i službeni automobil u vrijednosti od 30 hiljada eura. Planom javnih nabavki predviđeno je i da na usluge parking servisa bude utrošeno 21.000, dok će planirani rashodi za gorivo iznositi 50 hiljada eura. Navodi se i da će na ugostiteljske usluge u restoranima biti potrošeno 32.000 eura, dok će za održavanje i servisiranje motornih vozila biti izdvojeno 47.000 eura. Predviđeno je i da na održavanje opreme Data centra i mrežne infrastrukture Skupštine bude potrošeno 30 hiljada eura, dok će za zakup poslovnih prostora koje bi koristila Skupština biti izdvojeno 40.400 eura.

Predviđeno je i da za usluge mobline telefonije bude izdvojeno 100.700 eura, dok će godišnji računi za fiksne telefone iznositi najviše 19 hiljada eura. Na kancelarijski materijal će, kako se ističe, biti potrošeno 30 hiljada eura. Pojašnjava se da to podrazumijeva nabavku štampanog materijala, hemijskih olovaka, registratora, knjigovodstvenih knjiga i fascikli.

Na dnevnu i nedjeljnu štampu rukovodstvo parlamenta će do kraja godine potrošiti 20.000 eura, dok će na kompjutersku opremu biti utrošeno 30 hiljada. Planirani troškovi multimedijalne opreme će, kako se navodi u planu javnih nabavki, iznositi 42.100 eura, dok će za plaćanje računa za struju i drugih izbora energije biti izdvojeno 50 hiljada. Predviđeno je i da 250 hiljade eura bude potrošeno do kraja godine u procesu digitalizacije zakonodavnog procesa “E-parlament”. U planu javne nabavke se pojašnjava da druga faza digitalizacije podrazumijeva nabavku softverskog paketa za optičko prepoznavanje karaktera (OCR), usluge vezane za informacione tehnologije, softverske pakete za specificne djelatnosti, informacione sisteme i funkcionalnu podršku. U planu javne nabavke se podsjeća i da će na osiguranje zaposlenih u Skupštini ove godine biti potrošeno 17.500 eura.

Bonus video: