Stomatolozi podržali program ulcinjske URA: Vraćamo osmjeh građanima i turistima

„Naši turisti treba da upoznaju našu ponudu, steknu povjerenje u njen kvalitet i pamte Ulcinj i Crnu Goru po osmijehu koji su odavde ponijeli. Ovim Programom realizujemo obećanje s početka kampanje - da ćemo odmah krenuti sa radom i objediniti turističku ponudu Ulcinja, razviti nove vidove turizma, staviti akcenat na zdravstveni turizam i plasirati objedinjenu i brendiranu ponudu na ciljna tržišta“, izjavio je Marđonović
161 pregleda 5 komentar(a)
ordinacijia LLola, Foto: GP URA
ordinacijia LLola, Foto: GP URA
Ažurirano: 05.01.2018. 14:26h

Građanski pokret URA promovisao je danas Program dentalnog turizma za Ulcinj, čiji je cilj da se Ulcinju vrati imidž zdravstvene turističke destinacije i da svi registrovani i licencirani doktori stomatologije i zubotehničari dođu na međunarodno tržište. U Ulcinju postoji 27 privatnih zubarskih ordinacija i nekoliko zubotehničkih radionica koje su opremljene vrhunskim, mladim kadrom i najsavremenijom tehnikom. URA će pripremiti zajednički katalog na više jezika i predstaviti ga albanskoj dijaspori koja ljetuje u Ulcinju, kao i svim turistima preko interneta, lokalnih hotela, restorana i privatnog smještaja. Program je već izazvao veliko interesovanje a otvoren je za sve stomatologe bez obzira na njihova nacionalna i politička uvjerenja, kazao je nosilac privredne i turističke politike ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA, Boris Marđonović.

„Naši turisti treba da upoznaju našu ponudu, steknu povjerenje u njen kvalitet i pamte Ulcinj i Crnu Goru po osmijehu koji su odavde ponijeli. Ovim Programom realizujemo obećanje s početka kampanje - da ćemo odmah krenuti sa radom i objediniti turističku ponudu Ulcinja, razviti nove vidove turizma, staviti akcenat na zdravstveni turizam i plasirati objedinjenu i brendiranu ponudu na ciljna tržišta“, izjavio je Marđonović.

On je dodao da nakon ovoga slijede novi programi za svaku od kreiranih politika za četvorogodišnji izborni mandat.

Odbornica ulcinjskog parlamenta, koja je zadužena za zdravstvenu politiku u ulcinjskom odboru URA Arijana Kurmemović, kazala je da je Građanski pokret URA ovim Programom pokrenuo i novu zdravstvenu i socijalnu politiku, a da će “sva djeca bez roditelja i djeca samohranih roditelja do 21. godine života, imati svakog petka od danas besplatne usluge u stomatološkoj ordinaciji Llolla u Ulcinju“.

“One obuhvataju prevenciju, liječenje, paradontologiju, stomatološku radiologiju, protetiku, ortopediju vilice, estetsku stomatologiju i implantologiju, odnosno sve usluge koje ne pokriva javno zdravstvo. Suvlasnik ordinacije i donator Dr Miradin Llolla izjavio je tom prilikom da svako dijete, koje nije osjetilo majčinski zagrljaj ili imalo priliku da ga dovedu kod zubara, ima pravo na društvenu brigu, lijep osmijeh i zdrave zube“, ukazala je Kurmemović.

Predstavnik ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA za socijalnu politiku, Nevryz Shaptafi, zahvalio se Dr Llolli i najavio da će inicirati lokalni opštinski budžet za socijalne slučajeve. On je izjavio da URA promoviše nove modele društvene odgovornosti kako za Ulcinj, tako i za Crnu Goru.

„Cilj nam je da osiguramo novčanu pomoć za sve samohrane roditelje u Ulcinju, omogućimo školski doručak za njihovu djecu i obezbijedimo im knjige do punoljetstva. Osim toga, osiguraćemo restoranski obrok za sve socijalne slučajeve u gradu, subvencionisaćemo kućnu njegu za nemoćne i bolesne osobe i podržaćemo Dnevni centar za stare, kao i sva udruženja osoba sa invaliditetom (OSI). Naša socijalna politika se bazira na tri stuba. Prvo ćemo izraditi plan za brigu o svakoj nezbrinutoj i nepokretnoj osobi u Ulcinju. Zatim ćemo organizovati lokalnu socijalnu službu za individualnu pomoć i na kraju poboljšati socijalnu infrastrukturu i inkluziju osoba sa invaliditetom“, izjavio je Shaptafi.

Iz ulcinjskog odbora pokreta URA su najavili i Program za kontrolu epidemija, čiji je “cilj da se podigne svijest građana o higijeni i odgovornosti, kako bismo smanjili izostanke sa posla i teškoće roditelja sa maloljetnom djecom“.

“To je direktan doprinos društvu i privredi. Kada preuzmemo vlast u februaru ove godine uvešćemo službu gradskog zdravstvenog planiranja i nezavisnog ombudsmana. Osim toga, afirmisaćemo prevenciju kroz lokalnu podršku zdravstvenim savjetovalištima i finansirati dodatne usluge za zdravlje Ulcinjana“, izjavila je Kurmemović.

Bonus video: