Bečić pozdravio nastavak saradnje sa Institutom alternativa

"Sagovornici su iskazali spremnost za dalje unaprjeđenje saradnje i konstatovali da je efikasan rad parlamenta od ključnog značaja za dalji napredak Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji", saopšteno je iz Skupštine

2380 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Instituta alternativa, predsjednikom Upravnog odbora IA Stevom Mukom, istraživačicom javnih politika Milenom Muk, i istraživačem javnih politika Markom Sošićem.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, imajući u vidu dugogodišnju saradnju između parlamenta i IA, izrazio očekivanje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine. U otvorenom dijalogu, dodaje se u saopštenju, on se osvrnuo na brojne aktivnosti Instituta koje sprovode u okviru parlamentarnog programa i pozdravio angažman monitoringa Skupštine u dijelu njene kontrolne i nadzorne uloge.

Predstavnici Instituta, kako se navodi, upoznali su Bečića sa trenutnim aktivnostima i izrazili zainteresovanost da kroz buduće projekte sarađuju sa parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima. "Oni su naveli da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za afirmaciju nedavno pokrenutog projekata Parlamentarni nadzor za bolje upravljanje", saopšteno je iz Skupštine.

U tom kontekstu, zaključuje se u saopštenju, sagovornici su iskazali spremnost za dalje unaprjeđenje saradnje i konstatovali da je efikasan rad parlamenta od ključnog značaja za dalji napredak Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Bonus video: