Sekuloviću Ministarstvo unutrašnjih poslova

Sekulović je magistar ljudskih prava, civilni aktivista (CEGAS), bio je savjetnik Borisa Marića, tada na funkciji ministra rada u vladi izbornog povjerenja

137568 pregleda 1435 reakcija 216 komentar(a)
Sekulović, Foto: Boris Pejović
Sekulović, Foto: Boris Pejović

Kandidat za ministra unutrašnjih poslova u novoj vladi je advokat Sergej Sekulović, saznaju “Vijesti”.

Sekulović je magistar ljudskih prava, civilni aktivista (CEGAS), bio je savjetnik Borisa Marića, tada na funkciji ministra rada u vladi izbornog povjerenja.

Nova izvršna vlast trebalo bi da bude izabrana na sjednici Skupštine 2. decembra, čiji je saziv juče objavljen. Mandatar Zdravko Krivokapić najavio je da će najkasnije danas parlamentu dostaviti predlog sastava vlade i ekspoze. On će ga javno predstaviti danas na pres konferenciji.

On je ranije sačinio predlog svog kabineta, ali su ostala upražnjena mjesta ministra unutrašnjih poslova i odbrane.

Krivokapić je prethodno za ministra vanjskih poslova predložio Đorđa Radulovića, finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, kapitalnih investicija Mladena Bojanića, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamaru Srzentić, ekologije Ratka Mitrovića, poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića i pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Takođe, najavio je da će nova vlada imati za trećinu manje resora, po ugledu na skandinavske države. U međuvremenu je najavio da će lider GP URA Dritan Abazović biti vicepremijer.

Prije glasanja u Skupštini, partije članice parlamentarne većine će održati sjednice partijskih organa na kojima bi, prema očekivanjima, trebalo da bude i podržana nova vlada. Do sada su to učinile jedino GP URA i Prava Crna Gora, a juče je to nagovijestio i SNP, čiji je Izvršni odbor usvojio zaključak kojim predlaže Glavnom odboru podršku izglasavanja nove vlade.

Bonus video: