DPS u Tuzima sa SD, DUA i BS

Razgovarano je da predsjednik Opštine bude iz DPS-a, predsjednik Skupštine opštine iz DUA, potpredsjednik Opštine iz SD-a, a da BS ima jednu ili dvije značajnije pozicije” , potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora u pregovaračkim timovima
84 pregleda 6 komentar(a)
Izbori, Tuzi, Foto: Filip Roganović
Izbori, Tuzi, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.01.2018. 12:34h

Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) dogovorili su sa Socijaldemokratama (SD) da budu dio vlasti i u Tuzima, saznaju “Vijesti”.

“Vijestima” je saopšteno da će vladajuća koalicija za tu opštinu u okviru glavnog grada najvjerovatnije biti DPS, Demokratska unija Albanaca (DUA), Bošnjačka stranka (BS) i SD.

"Tako je dogovoreno prije praznika. Razgovarano je da predsjednik Opštine bude iz DPS-a, predsjednik Skupštine opštine iz DUA, potpredsjednik Opštine iz SD-a, a da BS ima jednu ili dvije značajnije pozicije” , potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora u pregovaračkim timovima.

DPS je u novembru osvojio 15 od 32 mandata na lokalnim izborima u Tuzima, što znači da im je dovoljna za vlast podrška dva odbornika.

Nosilac izborne liste DPS-a Halil Duković najavio je da prilikom formiranja vlasti očekuje podršku dva odbornika iz DUA i tri Bošnjačke stranke. Te partije su do sada dijelile vlast u Tuzima. Pridužuje im se SD koji ima jedan mandat.

Pregovarački timovi DPS-a i SD-a dogovorili su nedavno načelno i vladajuću koaliciju za Prijestonicu.

U paketu sa Cetinjem, dvije partije se dogovaraju o formiraju vlasti u Petnjici i u Mojkovcu, što je očekivanje SD-a. U ta dva grada DPS ima apsolutnu vlast.

DPS je pretprošle godine u Tivtu osvojio apsolutnu vlast, ali je zvao SD u koaliciju.

Bonus video: