Kljajević: Nemam dilemu da će nova vlada poništiti odluku o protjerivanju Božovića

"Da bismo ukazali na neosnovanost takve ishitrene odluke odlazeće vlasti, u ime Demokratske narodne partije i većinske Crne Gore, ponavljamo izjavu ambasadora RS, Vladimira Božovića, da Podgorička skupština 1918. predstavlja čin slobodno izražene volje građana i neraskidivi simbol duhovnog, nacionalnog i istorijskog odnosa dvije bratske države", kazala je ona

24966 pregleda 50 reakcija 46 komentar(a)
Jelena Kljajević, Foto: DNP
Jelena Kljajević, Foto: DNP

Portparolka Demokratske narodne partije (DNP), Jelena Kljajević, kazala je da na novi bezumni i ishitreni čin odlazećeg režima, koji je potpuno izgubio kompas svom bezizlaznom lutanju i jalovom treniranju strogoće ne preza od, kako tvrdi "antisrpskog političkog revanšizma".

Ona je kazala da DNP nema dilemu da će nova vlada, kao i novi ministar vanjskih poslova Crne Gore, odmah nakon 2. decembra, poništiti tu "sramnu odluku odlazećih vlasti", te da će Božović nastaviti svoj diplomatski angažman u znak uvažavanja dvije susjedne zemlje i njihove dalje uzajamne saradnje na ravnopravnim osnovama.

Kako dodaje, "da bismo ukazali na neosnovanost takve ishitrene odluke odlazeće vlasti, u ime Demokratske narodne partije i većinske Crne Gore, ponavljamo izjavu ambasadora RS, Vladimira Božovića, da Podgorička skupština 1918. predstavlja čin slobodno izražene volje građana i neraskidivi simbol duhovnog, nacionalnog i istorijskog odnosa dvije bratske države".

Bonus video: