Šćekić: Najoštrije osuđujem protjerivanje Božovića, pozdravljam napore da se otvori Konzulat Srbije u Beranama

"Koristim priliku da pozdravim državničke poteze predsjednika Srbije i predsjednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, kao što najoštrije osuđujem antievropski i nedemokratski čin Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore..."

6407 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Šćekić, Foto: Boris Pejović
Šćekić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio protjerivanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, saopšteno je danas iz Opštine Berane.

"Opština Berane izuzetno cijeni državničke napore amabasadora Srbije gospodina Božovića, i u tom pravcu još jednom pozdravljamo napore da se u najskorije vrijeme otvori Konzulat Republike Srbije u Beranama. To će biti još jedan korak u pravcu snaženja bratskih odnos dvije države, koje, odlazeća vlast, svojim poslednjim političkim trzajima pokušava narušiti", istakao je Šćekić.

On je, kako se dodaje, pozdravio poteze predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Koristim priliku da pozdravim državničke poteze predsjednika Srbije i predsjednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, kao što najoštrije osuđujem antievropski i nedemokratski čin Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, čin koji odstupa od tradicionalnih vrijednosti Crne Gore, po čemu smo bili prepoznati prije dolaska na vlast garniture oličene u DPS-u i njegovim partnerima. Siguran sam da ovaj potez neće narušiti put koji je Crna Gora trasirala 30. avgusta, a to je razvoj dobrosusjedskih odnosa i intenziviranje naše saradnje sa bratskom nam Srbijom", istakao je Šćekić.

Predsjednik Opštine Berane je pozvao Božovića da intenziviraju saradnju.

"Pozivam ambasadora Vladimira Božovića da, po ukidanju ove sramne odluke odlazeće vlasti, u najskorije vrijeme intenziviramo našu saradnju u pravcu naastavka realizacije planova o upostavljanju najbližih i najtješnjih odnosa Crne Gore i Srbije", poručio je Šćekić.

Bonus video: