Radinović: SNP će učiniti sve da zaustavi štetnu namjeru Vukovića kako bi građani ostali vlasnici trga

"SNP bi, svakako, podržao ideju gradskih vlasti da su se opredijeljena sredstva usmjerila na izgradnju nekog proizvodnog pogona ili toliko potrebne gradske bolnice o kojoj se godinama unazad samo priča", kazala je ona

5802 pregleda 2 komentar(a)
Marija Radinović, Foto: SNP
Marija Radinović, Foto: SNP

Potpredsjednica odbora SNP Glavnog grada, Marija Radinović, saopštila je da je najavljena rekonstrukcija glavnog gradskog trga u Podgorici s pravom izazvala zabrinutost građana i cjelokupne javnosti.

"Osim što je izabrano idejno rješenje naišlo na podsmjeh kod građana Podgorice, gradonačelnik Vuković je najavio da će se trg graditi kroz privatno-javno partnerstvo, te da će parking prostor ispod trga biti dat u trajni zakup investitoru", navodi se u saopštenju.

Ona je kazala da je ovakav potez gradskih vlasti još jedan u nizu pogrešnih i štetnih koraka kojim Vukovićeva administracija planira da glavni gradski trg koji bi trebalo da bude javno dobro svih Podgoričana stavi u funkciju sticanja profita "privilegovanog" investitora.

"SNP bi, svakako, podržao ideju gradskih vlasti da su se opredijeljena sredstva usmjerila na izgradnju nekog proizvodnog pogona ili toliko potrebne gradske bolnice o kojoj se godinama unazad samo priča", kazala je ona.

Prema njenim riječima, odbor SNP Glavnog grada Podgorica će učiniti sve kako bi zaustavio ovu štetnu namjeru još uvijek aktuelnog gradonačelnika i kako bi građani ostali vlasnici trga, što nikada nije smjelo ni biti dovedeno u pitanje.

Bonus video: