Koprivica: Poslovnikom se ne smije kažnjavati političko opredjeljenje

Utvrđena je, kazao je Koprivica, i metodologija da se radi član po član, poglavlje po poglavlje, kako bi se izvršila sveobuhvatna i temeljna analiza svakog člana Poslovnika i došlo do najboljih rješenja

15611 pregleda 6 komentar(a)
Koprivica, Foto: Skupština Crne Gore
Koprivica, Foto: Skupština Crne Gore

Poslovnikom Skupštine ne smije se kažnjavati bilo čije političko opredjeljenje ili ponašanje, kao što je to bilo u ranijem periodu, poručio je koordinator Radne grupe za izradu izmjena i dopuna tog akta, Momo Koprivica.

On je, nakon današnje sjednice Radne grupe, kazao da su na njoj utvrdili metodologiju rada.

„Siguran sam da ćemo u propisanom roku završiti rad i na taj način dodatno doprinijeti podizanju efikasnosti Skupštine“, rekao je Koprivica.

Kako je naveo, utvrđeno je i da sekretari odbora do petka dostave predloge i zapažanja u vezi sa pitanjima primjene Poslovnika u praksi.

„Utvrđeni su i termini rada, a to je dva puta nedjeljno, utorkom i četvrtkom, sa početkom u 11 sati“, dodao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, predsjednici klubova poslanika obavezani su da dostave predloge izmjena i dopuna Poslovnika do ponedjeljka, kako bi se članovi Radne grupe prije naredne sjednice upoznali sa svim predlozima i konstruktivno se odnijeli prema njima.

Utvrđena je, kazao je Koprivica, i metodologija da se radi član po član, poglavlje po poglavlje, kako bi se izvršila sveobuhvatna i temeljna analiza svakog člana Poslovnika i došlo do najboljih rješenja.

„Iako je rok kratak, siguran sam da ćemo izvršiti zadatak efikasno“, dodao je Koprivica.

Kako je naveo, saglasili su se i da je neophodno jačati kontrolnu ulogu parlamenta, „kako bi on bio ne samo vlast koja misli, raspravlja, i odlučuje, nego i vlast pred kojom se polažu računi“.

„Poslovnikom se ne smije kažnjavati bilo čije političko opredjeljenje ili ponašanje, kao što je to bilo u ranijem periodu. On treba da služi kao okvir za organizaciju rada, za jednu živu diskusiju, da imamo tolerantan odnos prema drugom i drugačijem mišljenju“, zaključio je Koprivica.

Bonus video: