ODRŽALI ELEKTRONSKU SJEDNICU

Liberalna partija: Nećemo glasati za Krivokapićevu vladu

"Predloženi predsjednik i Vlada ruše ustavni koncept Crne Gore kao multietničke i građanske, sekularne i antifašističke države"

3990 pregleda 114 reakcija 66 komentar(a)
Presjednik Liberalne partije Andrija Popović, Foto: Boris Pejović
Presjednik Liberalne partije Andrija Popović, Foto: Boris Pejović

Predsjedništvo Liberalne partije na elektronskoj sjednici koja je održana danas izgasalo je prijedlog da Liberalna partija neće podržati izbor 42. Vlade mandatara Zdravka Krivokapića u Skupštini Crne Gore na sjednici zakazanoj za 2. decembar, saopšteno je iz ove partije.

"Predsjedništvo je odluku uputilo poslaniku LP koji neće glasati za ovakav sastav i koncept Vlade. U obrazloženju odluke navodi se da neće LP pružiti podršku zbog samog sastava buduće Vlade, njenih konstituenata i njihovih programa koji su dominantno protiv suverene i nezavisne Crne Gore, zbog toga što je diskriminatorska po svim osnovama, nema pripadnika manjinski naroda pa ni većinski crnogorskog naroda u njenom sastavu. Predloženi predsjednik i Vlada ruše ustavni koncept Crne Gore kao multietničke i građanske, sekularne i antifašističke države", saopšteno je iz Liberalne partije.

U saopštenju piše da će se Liberalna partija dosljedno držati toga puta, "a ako vrijeme pokaže drugačije, da Vlada nema namjeru da ruši Crnu Goru kao suverenu i nezavisnu državu i njen građanski koncept, te da nema namjeru da skreće sa evroatlanskog puta, LP će biti veoma kooperativna i spremna da podrži sva predložena liberalno-demokratska akta Vlade, koja su na takvom, procrnogorskom i proevroatlanskom fonu."

"Predsjedništvo je na sjednici podržalo i izbor Jelene Marković, v.d. predsjednice Opštinskog odbora LP Nikšić za članstvo u Predsjedništvo LP, a na prijedlog predsjednika Popovića", zaključeno je u saopštenju Liberalne partije.

Preporučujemo za Vas