Trampov savjetnik upozorio: Rusi bili aktivni i u Crnoj Gori

“Nedavno na francuskim izborima, na španskom referendumu u vezi sa Kalatonijom, vidimo da su već aktivni u Meksiku, u Crnoj Gori su pokušali da podstaknu državni udar
114 pregleda 63 komentar(a)
H. R. Mekmaster, Donald Tramp (Novine), Foto: CNN
H. R. Mekmaster, Donald Tramp (Novine), Foto: CNN
Ažurirano: 04.01.2018. 06:41h

Savjetnik za nacionalnu bezbednost predsjednika SAD H. R. Mekmaster kazao je da je neophodno razotkriti destabilizujuće aktivnosti Rusije, navodeći dešavanja u Crnoj Gori kao primjer uticaja zvanične Moskve.

On je u intrevjuu Glasu Amerike ponovio je da su se Rusi miješali u američke izbore što je, kako je naveo, javno saopštio i predsjednik Tramp, te da su bili veoma aktivni i u Evropi i drugim područjima.

“Nedavno na francuskim izborima, na španskom referendumu u vezi sa Kalatonijom, vidimo da su već aktivni u Meksiku, u Crnoj Gori su pokušali da podstaknu državni udar. Zbog toga je razoktrivanje ruske destablizujuće kampanje veoma važan prvi korak i jedno od najvažnijih rješenja. Kada svi vide koje su im namjere, onda oni gube značajan dio moći da podstiču nedostatak povjerenja i da okreću zajednice jedne protiv drugih”, naglasio je Mekmaster, navodeći da zvanična Moskva na ostale države utiče “upotrebom dezinformacija, propagande i društvenih medija kako bi time izazvala podjele u društvu”.

Bonus video: