Dobričanin odgovorio Markoviću: Vi i DPS mi niste ništa dali

Dobričanin je Markoviću poručio da će ubrzo "vidjeti kojim doktorima ste davali stanove i kredite koje nisu vraćali i koliko puta u karijeri tako". "Tada ćemo vidjeti koje su njihove zasluge ali bojim se da više od partijske knjižice DPS-a nema tu puno vrlina", kazao je on

31116 pregleda 186 reakcija 66 komentar(a)
Dobričanin, Foto: Savo Prelević
Dobričanin, Foto: Savo Prelević

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin reagovao je na, kako je kazao, neistine koje je o njemu na TVCG rekao premijer Duško Marković.

Marković je jutros u TV gostovanju kazao da je Dobričanina 1999. godine "ova vlast primila", te da je dobio državljanstvo, posao u KCCG, bio direktor Urgentnog centra i dobio stan od države, i pitao da li je to diskriminacija.

Dobričanin je rekao da jeste 1999. u Crnu Goru, ali "na svoje, u svoju kuću" i istakao da nije radio u zdravstvenom sistemu, te da je već 2000. otišao u Srbiju. "Radio sam u Kliničko bolničkom centru u Prištini koji je bio dislociran u Gračanicu, medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici i Zdravstvenom centru Kruševac. Ponovo se vraćam u Crnu Goru ali sada u stan koji mi je kupio pokojni otac 2004. godine. Do 2008. godine ja primam platu sa mog matičnog fakulteta i KBC-a ali samo imam specijalistički staž u Kliničkom centru Crne Gore. Ja sam prvi i jedini specijalizant iz Srbije koji je dio svog staža odradio u Crnoj Gori. Ni prije, a ni poslije mene ta praksa ne postoji. Znači, ja sam stan kupio kada nisam bio zaposlen u crnogorskom zdravstvenom sistemu."

Dobričanin je dodao da njegov prvi radni odnos u Crnoj Gori počinje januara 2008. godine, kada je imenovan za direktora Urgentnog centra. "Tada su u Urgentom centru radila samo dva doktora, ja i dr Darko Radulović osvedočeni opozicionar i bivši direktor Urgentnog centra. Šta sam uradio i kakav je danas Urgentni centar to možete da vidite i to su moje zasluge gospodine Markoviću. To dobro znaju doktori koji su u vašoj partiji pa ste trebali i njih priupitati".

Markoviću je poručio da on i Demokratska partija socijalista njemu nisu dali ništa. "Slovima i brojem. Niti stan niti bilo koji novac osim plate. Moja radna angažovanja su bila u skladu sa mojom edukacijom koju sam sticao u Crnoj Gori, Srbiji, Izraelu, Njemačkoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Rumuniji... pročitajte moji biografiju i onda će vam sve biti jasnije jer u ovom magnovenju počinjete da izmišljate neistine. Samo prošle godine, u crnogorski zdravstveni sistem uveo sam tri nove, najsavremenije metode."

Dobričanin dodaje i da je sve svoje nekretnine ili naslijedio od roditelja ili kupio i preko banke isplaćuje kredit, "u šta imate uvid preko Agencije za sprečavanje korupcije."

"Da li mi je bilo dobro ili loše to će procijeniti neko drugi a ne DPS. Ja nikada nisam bio politički angažovan sve do 2017. godine kada sam pristupio Ujedinjenoj Crnoj Gori na šta sam ponosan", navodi poslanik te ističe:

"Što se državljanstva tiče, istog dana smo dobili to državljanstvo ja i Marina Abramović, a neposredno pre toga i Taksin Šinavatra. Hajde da upitamo građane Crne Gore ko im je više dobra donio, oni ili ja."

Dobričanin je Markoviću poručio da će ubrzo "vidjeti kojim doktorima ste davali stanove i kredite koje nisu vraćali i koliko puta u karijeri tako."

"Tada ćemo vidjeti koje su njihove zasluge ali bojim se da više od partijske knjižice DPS-a nema tu puno vrlina", kazao je on.

Dobričanin je kazao da to što je etnički Srbin smatra da je isto što i Crnogorac, te da je to njegovo pravo. "Crnu Goru volim jer je ona moja država za koju su živote dali moji preci. Ja se danas borim da ona bude bolja, pravednija i naprednija. Slažem se da se Vi čudite da je meni dobro a da se borim protiv Vaše partije. To je bio sistem vašeg vladanja. Da pojedincima iz partije bude dobro a ostali ko se kako 'snađe'," kazao je on.

Biti drugačiji, kako je rekao, ne znači ne voljeti Crnu Goru. "Misliti drugačije od DPS-a ne znači mrzjeti i biti izdajnik. Naša ljubav prema Crnoj Gori je već dokazana. Mi želimo bolju Crnu Goru", zaključio je Dobričanin.

Bonus video: