Projekat lokalne uprave-Nikšić je moja adresa

Sredstva za realizaciju pomenutog projekta planirana su budžetom Opštine Nikšić za narednu godinu, a nakon usvajanja budžeta usvojiće se Odluka o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima

5017 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Opština Nikšić pokreće projekat „Nikšić je moja adresa“ koji podrazumijeva obezbjeđivanje subvencija za stambene kredite po povoljnim uslovima.

„Projekat će biti koncipiran sa ciljem izlaska u susret različitim ciljnim grupama. Posebna pažnja će biti usmjerena na mlade bračne parove, a u prioritetne ciljne grupe biće prepoznate osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji, kao i domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju“, navodi se u saopštenju za javnost lokalne uprav uz napomenu da će u prioritetnu ciljnu grupu biti obuhvaćeni i zaposleni u javnom zdravstvu.

Sredstva za realizaciju pomenutog projekta planirana su budžetom Opštine Nikšić za narednu godinu, a nakon usvajanja budžeta usvojiće se Odluka o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima. U pomenutoj Odluci biće definisana kamatna stopa koja će, prema najavi lokalne uprave, biti konkurentnija u odnosu na sve državne projekte do sada, a ročnost će biti do 25 godina.

„Namjera ovog projekta je da se obezbijede povoljna kreditna sredstva i po ročnosti i po kamatnoj stopi, kako bi mjesečna rata bila manja od mjesečne kirije koja se izdvaja za iznajmljivanje stana“, stoji u saopštenju za javnost.

Cilj projekta je, kako su poručili iz lokalne uprave, da mladi kadrovi ostanu u Nikšiću i doprinesu razvoju svog grada, kao i da svako od njih ima svoju adresu u gradu pod Trebjesom.

„Svoj krov nad glavom i svoju sigurnost. Da Nikšić bude njihov dom, njihovo opredjeljenje i njihova perspektiva“, zaključili su iz lokalne uprave.

Bonus video: