PORTPAROLKA EVROPSKE KOMISIJE

Pisonero: Imenovanje nove vlade pozitivan korak naprijed

“Radujemo se saradnji sa crnogorskom vladom i parlamentom na reformama i prioritetima vezanim za EU, u interesu svih građana”, navela je Pisonero Hernandez

10719 pregleda 52 reakcija 1 komentar(a)
Pisonero Hernandez, Foto: BETAPHOTO
Pisonero Hernandez, Foto: BETAPHOTO

Imenovanje nove vlade u Crnoj Gori predstavlja pozitivan korak naprijed, nakon izbora u avgustu i konstituisanja novog parlamenta, kazala je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

Ona je Televiziji Crne Gore kazala da EK pozdravlja posvećenost nove vlade reformskoj agendi Evropske unije (EU).

“Radujemo se saradnji sa crnogorskom vladom i parlamentom na reformama i prioritetima vezanim za EU, u interesu svih građana”, navela je Pisonero Hernandez.

U Briselu su, kako prenosi Portal RTCG, konstatovali i da je Crna Gora dobro napredovala u procesu pristupanja Uniji, ali da je potrebno preduzeti dalje korake.

“Mjeseci koji su pred nama moraju se iskoristiti za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, gdje je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila u vladavini prava, poglavlja 23 i 24”, navela je Pisonero Hernandez.

Iz Komisije su kazali da Izvještaj o Crnoj Gori za ovu godinu daje koristan nacrt o tome kako ubrzati pristupni put Crne Gore ka Uniji.

“EU je u potpunosti posvećena nastavku podrške procesu pristupanja Crne Gore Uniji, kao i ekonomskom oporavku nakon krize COVID-19, kroz sprovođenje Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan, kako bi podstakla ekonomski oporavak i ubrzala rast“, naveli su iz EK.

Preporučujemo za Vas