Bakić: DPS-GB-SD kadar oštetio građane Kolašina više hiljada eura

"Dužni smo da upoznamo građane Kolašina kako Savjet njihova sredstva rasipa pokrivajući svoje brojne kriminalne radnje zbog partijskog kadra DPS-GB-SD Dragoslava Jeknića Šafta", kazala je Bakić

6955 pregleda 40 reakcija 21 komentar(a)
Bakić, Foto: Demokrate
Bakić, Foto: Demokrate

Imenovanje Dragoslava Jeknića Šafta na poziciju v.d. direktora Savjeta RTV Kolašin, u vrijeme kada to preduzeće nije ni postojalo, koštaće građane Kolašina 2,000 eura zbog kazne inspekcije koja je utvrdila neregularnosti i pravne vratolomije koalicije DPS-SD-GG, na koju je opštinski odbor Demokrata ukazivao i ranije.

To je kazala odbornica Demokrata u lokalnom parlamentu, Zorana Bakić, koja je dodala da tu nije kraj.

"Jeknić je pored naknade koju je uzimao za angažman u radiju, otišao korak dalje pa sebe prijavio kao nezaposleno lice na ZZZCG kako bi ostvario pravo na naknadu kao nezaposleno lice, ali ni tu se nije zaustavio već je svih ovih mjeseci paralelno bio angažovan kao nastavnik likovnog, u nekoliko osnovnih škola, zbog čega je kažnjena i jedna od škola u istom iznosu od 2000 eura", kazala je Bakić.

Tako je, kako tvrdi, partijski kadar DPS-GB-SD prtivzakonito koštao poreske obveznike više od 5000 eura, te poziva predsjednika opštine Milosava Bulatovića i predsjednika SO Milana Đukića da podnesu neopozive ostavke.

"Dosta su građani Kolašina plaćali greške neodgovornih predstavnika vlasti, stoga pozivamo Milosava Bulatovića i Milana Đukića da odmah, bez odlaganja, podnesu neopozive ostavke", kazala je Bakić.

"I pored činjenice da smo više od godinu dana upozoravali na brojne nezakonitosti oko formiranja RTV Kolašin, koaliciona vlast koju čine DPS-GB-SD, i pored naših upozorenja kreirala je sopstveni radio na čijem čelu se nalazi partijski poslušnik i sijač govora mržnje, Dragoslav Jeknić-Šaft", kazala je Bakić.

Prema njenim tvrdnjama, ovih dana članovi Savjeta sami u javnosti govore o svom nezakonitom radu.

"Uprkos tome što je ovaj organ upravljanja sastavljen od članova koji nemaju nikakve veze sa novinarstvom, djelujući partijski sami su obesmislili rad ovog opštinskog preduzeća za čije osnovanje se zdušno zalagao predsjednik opštine Milosav Bulatović i predsjednik skupštine opštine Milan Đukić, što dokazuju i tonski zapisi sa sjednica lokalnog parlamenta", kazala je ona.

Kako kaže, dužni su da upoznaju građane Kolašina kako Savjet njihova sredstva rasipa pokrivajući svoje brojne kriminalne radnje zbog partijskog kadra DPS-GB-SD Dragoslava Jeknića Šafta.

"Imenujući Jeknića za vd-a direktora Savjet koji su izabrali DPS- Grupa birača i SD je namjerno propustio da izvrši svoje obaveze koje se odnose na zaključenje ugovora o radu sa pomenutim, da istog prijavi poreskoj upravi ali i da utvrdi posebnom odlukom koeficijent i visinu naknade koja pripada direktoru, a umjesto toga stigla je kazna u iznosu od 2, 000 eura utvrđena od strane inspoekcije", kazala je Bakić.

Bakić je kazala da građani moraju znati da je ovaj funkcioner mjesečno ostvarivao prihode u iznosu iznad 1000 eura "od novca koji pripada svima nama, dok lokakna vlast na čelu sa Bulatovićem, nastavlja da vrijeđa inteligenciju svih nas prećutno prihvatajući sve protivpravne radnje ovog preduzeća".

On se pita i ko će platiti sve ove kazne i ko će snositi i zakonsku i političku odgovornost zbog nemjerljive štete građanima Kolašina, koji su napravili koalicija DPS-GB-SD.

"Pozivamo ih da sve kazne plate od sopstvenih plata i iz sopstvenog džepa jer su se zdušno zalagali za formiranje ovakvog radija čije osnivanje je pratilo brojne nezakonitosti", kazala je Bakić.

Bonus video: