Danilović: Vlada u parlamentu da ima saveznike a ne nevoljne podržavaoce

"Bez stalne i iskrene podrške u parlamentu Vladine reforme bilo bi nemoguće sprovesti, a šteta bi bila za sve nas i za cijelu Crnu Goru. Dakle, ne treba izmišljati toplu vodu niti tjerati parlamentarnu većinu da sprovodi politike koje niko i nigdje nije obećao", smatra on

8793 pregleda 7 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Ako želimo istinski preobražaj Crne Gore u njemu moramo učestvovati svi ili ćemo se zaustaviti na pola puta, nedorečeni i osuđeni od javnosti kazao je lider Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović.

Kako je kazao, UCG traži da Vlada i parlamentarna većina već od sjutra rade zajedno.

"Velika je privilegija i rijetko se dešava u parlamentarnoj praksi da se cijela Vlada formira po želji mandatara, reklo bi se beskompromisno. Koliko je god bilo nesporazuma i nepotrebno teških riječi na račun gospodina Krivokapića, koncept Vlade je prošao i sada je upravo na toj Vladi da pokaže veliko razumijevanje", tvrdi Danilović.

Kazao je da će biti besmisleno ukoliko se političko uže i dalje bude natezalo jer u jednom trenutku će izvjesno i pući.

"Bez stalne i iskrene podrške u parlamentu Vladine reforme bilo bi nemoguće sprovesti, a šteta bi bila za sve nas i za cijelu Crnu Goru. Dakle, ne treba izmišljati toplu vodu niti tjerati parlamentarnu većinu da sprovodi politike koje niko i nigdje nije obećao", smatra on.

Kazao je da je mnogo zakonskih predloga koje je nekadašnja opozicija, a današnja većina, s pravom predlagala minulih godina - i danas su aktuelni, prihvatljivi i neophodni.

"Treba nam stalna komunikacija i međusobno povjerenje", kazao je Danilović.

Rekao je da se od pobjede i slave 30. avgusta se neće moći još dugo živjeti.

"Trebaju nam rezultati, a UCG zna da ih samo zajedništvo i čvrsti savez mogu donijeti", smatra Danilović.

Kazao je da je njegov jedini savjet novim ministrima je da vlastite resore ne dožive kao lično vlasništvo niti da ih prilagođavaju sebi.

"Ovo nisu njihove lične bitke nego bitke svih nas koji smo iskreno željeli promjene. DPS - ovi kadrovi ne smiju biti zamijenjeni ministarskim kadrovima i ličnim izborima po ličnim vezama i simpatijama. To bi bila početnička i strateška greška koja bi nas skupo koštala", kazao je on.

Dodaje da Vlada u parlamentu mora imati iskrene saveznike, a ne nevoljne podržavaoce.

"Trajalo bi kratko, a najviše bi se poveselio DPS", zaključio je on.

Bonus video: