"Nećemo dopustiti da biser crnogorskog turizma postane nacionalističko vašarište"

DPS Tivat: Poslanika svetosavske URE kroz divljanja i šenlučenja demantovale pristalice njegovih koalicionih partnera

"Ulicama Tivta, uz baklje, vatromet sa zgrade Opštine, uz trobojke i zastave susjedne države, uz pokliče Srbiji i Kosovu, a bez ijedne crnogorske zastave, slavio se navodno izbor nove Vlade Crne Gore..."

6926 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
DPS Tivat, Foto: DPS
DPS Tivat, Foto: DPS

Nećemo dopustiti da biser crnogorskog turizma postane nacionalističko vašarište, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat.

"Samo prije par dana, od poslanika vladajuće većine Miloša Konatara, imali smo prilike da čujemo kako će nakon izbora nove vlade, Crna Gora ostati tu gdje je sada i da će i dalje sunce izlaziti na istoku, a zalaziti na zapadu. Ipak, poslanika svetosavske URE, samo nekoliko časova kasnije, kroz divljanja i šenlučenja, ulicama crnogorskih gradova demantovale su pristalice njegovih koalicionih partnera, te je mnogim građanima Tivta i Crne Gore pao mrak na oči. Jasno im je da to nije više ona Crna Gora u kojoj su zaspali prije 30. avgusta ove godine. Kao da su se preko noći probudili u nekoj drugoj državi. Takav osjećaj zasigurno imala je i većina dobronamjernih i zdravomislećih građana Tivta, jer u opštem divljanju, nažalost ni naša opština nije pošteđena", ističe se u saopštenju DPS Tivat.

Onisu dodali da se navodno slavio izbor nove Vlade Crne Gore.

"Ulicama Tivta, uz baklje, vatromet sa zgrade Opštine, uz trobojke i zastave susjedne države, uz pokliče Srbiji i Kosovu, a bez ijedne crnogorske zastave, slavio se navodno izbor nove Vlade Crne Gore koja bi trebala da bude vlada svih njenih građana a zapravo je samo “treća srBska vlada”, kako reče prije neki dan jedan “mudri” ideolog velikosrpskog nacionalizma", kazali su iz DPS Tivat.

Oni su građanima poručili da ako su zaboravili kako je to u Tivtu izgledalo devedesetih godina, imali su priliku ovih dana da se prisjete.

"I ako mislite da će ih slavljenička euforija proći, grdno se varate. Imaćete prilike da se tog ružnog perioda iz života ovog divnog grada, kada su se ulicama Tivta grubo vrijeđali i omalovažavali pripadnici manjina, kada su se uz plotune slavili sportski uspjesi reprezentacije susjedne države, prisjećate i u danima koji dolaze. Jer ovo su ti isti ljudi iz devedesetih, ili njihovi potomci presvučeni u nove šinjele. Sad im je mnogo lakše, osjećaju se jačim, dobili su dodatna krila i moralnu podršku u postupcima novoizabranog predsjednika Vlade koji ljubi zastave tuđe zemlje i izjavljuje da su Srbija i Crna Gora dvije "srpske države"", piše u saopštenju DPS Tivat.

Oni postavljaju dva pitanja: Je li ovo prva manifestacija osvojene slobode o kojoj smo se naslušali tokom prethodnih dana? Kakva je to sloboda kada se u svojoj rođenoj zemlji neugodno osjećaju Crnogorci, pripadnici manjinskih naroda i svi oni građani koji Crnu Goru doživljaju kao svoju otadžbinu?

"Zato poručujemo građanima Tivta da ćemo se sada, sa još više žara, odlučnije i beskompromisnije boriti za očuvanje svih dostignutih vrijednosti koje su krasile suživot ne samo građana Tivta nego i cijele Crne Gore, a to je očuvanje međunacionalnog i međuvjerskog sklada. Nećemo dozvoliti da Tivat koji je biser crnogorskog turizma, postane mjesto prepoznato po primitivnim nacionalističkim ispadima. Borićemo se svim dozvoljenim sredstvima za našu građansku, multinacionalnu, antifašističku Crnu Goru i Tivat u njoj", zaključuje se u saopštenjU DPS Tivat.

Preporučujemo za Vas