FOTO Krivokapić i ministri dolaze na sjednicu Vlade

Krivokapić i njegov kabinet izabrani su u petak sa 41 glasom poslanika tri vladajuće koalicije, “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”

98891 pregleda 2987 reakcija 146 komentar(a)
Premijer Zdravko Krivokapić dolazi na sjednicu, Foto: Savo Prelević
Premijer Zdravko Krivokapić dolazi na sjednicu, Foto: Savo Prelević

Premijer Zdravko Krivokapić i ministri u novoj Vladi Crne Gore danas održavaju prvu sjednicu.

Krivokapić je na sjednicu došao taksijem.

U galeriji fotoreporera "Vijesti" Sava Prelevića pogledajte dolazak Krivokapića i ministara na sjednicu.

Nakon sjedinice je predviđeno da ministri odu u svoje resore.

Krivokapić i njegov kabinet izabrani su u petak sa 41 glasom poslanika tri vladajuće koalicije, “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”.

Od ukupno 70 prisutnih poslanika, protiv je glasalo 28 iz DPS-a, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije, dok je poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu bio uzdržan.

Nova vlada pored premijera, ima potpredsjednika i 12 ministarstava.

“Vijestima” je ranije rečeno da je nova Uredba o organizaciji državne uprave već pripremljena i biće usvojena na prvoj sjednici Vlade.

To je neophodno jer je promijenjen koncept Vlade, odnosno smanjen je broj ministarstava i njihovih direktorata.

Potpredsjednik nove Vlade je Dritan Abazović koji je i jedni političar u Vladi. Na čelu 12 ministarstava su: Sergej Sekulović (Ministarstvo unutrašjih poslova), Olivera Injac (Ministarstvo odbrane), Vladimir Leposavić (Ministarstvo pravde i manjinskih prava), Đorđe Radulović (Ministarstvo vanjskih poslova), Milojko Spajić (Ministarstvo finansija i socijalnog staranja), Vesna Bratić (Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta), Jelena Borovinić Bojović (Ministarstvo zdravlja), Jakov Milatović (Ministarstvo ekonomskog razvoja), Mladen Bojanić (Ministarstvo kapitalnih investicija),Tamara Srzentić (Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija), Ratko Mitrović (Ministarstvo ekologije, urbanizma i prostornog planiranja) i Aleksandar Stijović (Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede).

Tokom tri dana rasprave u Skupštini nova Vlada je kritikovana da je jednonacionalna, crkvena, kratkoročna, slaba i opasan eksperiment. Iz parlamentarne većine, najviše iz DF-a, ​​​​​​zamjerili su što u Vladi nema političara koji su doprinijeli izbornoj pobjedi na parlamentranim izborima 30. avgusta čime je, kažu, iznevjerena volja građana.

Bonus video: