"Bošnjačka stranka će iz opozicionih klupa biti istinski kontrolor"

Husović: Našim velikim naporima uspjeli smo da integrišemo manjinske narode u institucije sistema

Objasnio je da je u prethodne četiri godine na planu regionalnog razvoja napravljen je veliki iskorak, te da smo zahvaljujući dobroj viziji Vlade, svjedočili najvećim ulaganjima u sjeverni region u istoriji Crne Gore

9737 pregleda 113 reakcija 56 komentar(a)
Husović, Foto: Bošnjačka stranka
Husović, Foto: Bošnjačka stranka

Uspjeli smo da obezbijedimo političku stabilnost u državi, Crna Gora je danas punopravna članica NATO-a, poseban fokus posvetili smo ravnomjernom regionalnom razvoju, redovnost isplate plata, penzija i socijalnih davanja u vremenu krize bila je neupitna, rekao je Rafet Husović, dosadašnji potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke.

On se obratio građanima Crne Gore danu kada se završio mandat 41. Vlade Crne Gore i kada je zvanično započeo mandat novoizabranoj Vladi.

Husović je kazao da svi mogu biti zadovoljni s obzirom na to da je Vlada postigla brojne rezultate uprkos velikim izazovima pred kojima su se nalazili.

"Našim velikim naporima, uz podršku naših dosadašnjih partnera, u dobrom dijelu smo uspjeli da intregrišemo manjinske narode u institucije sistema, što je jedan od najvećih uspjeha u pravcu pune integracije manjinskih naroda i ostvarivanja manjinskih i ljudskih prava. To je jedan veliki kapital koji ostavljamo novoj Vladi i odnos prema manjinskim narodima u ovom dijelu biće prvi naredni test nove većine. Ovo su neupitni fakti, koji ostaju kao vrijednosti za koje se istinski zalagala 41. Vlada", rekao je Husović.

Objasnio je da je u prethodne četiri godine na planu regionalnog razvoja napravljen je veliki iskorak, te da smo zahvaljujući dobroj viziji Vlade, svjedočili najvećim ulaganjima u sjeverni region u istoriji Crne Gore.

"To se posebno ogleda u infrastrukturi, saobraćajnoj povezanosti i razvoju turističkih potencijala sjevera. Vjerujem da svi zajedno u Crnoj Gori s nestrpljenjem očekujemo završetak prve dionice autoputa od Smokovca do Kolašina. Tako značajan kapitalni projekat dodatno će doprinijeti da se sjeverni region bolje poveže sa ostatkom Crne Gore. Takođe, ulaganja u putnu infrastrukturu u cijeloj državi, ali posebno na sjeveru naše Crne Gore su potvrda da je 41. Vlada bila u službi građana i da je sav svoj potencijal usmjeravala u pravcu poboljšanja uslova života za svakog stanovnika Crne Gore Na kraju, želim da istaknem da je Crna Gora pokazala da je zemlja koja baštini demokratske vrijednosti, što su potvrdili i posljednji parlamentarni izbori, kada je odlazeća vlast priznala izborni rezultat bez pogovora. To je pokazatelj i političkog sazrijevanja cjelokupnog društva. To je poruka i međunarodnoj zajednici da su se izborni procesi odvijali u fer uslovima i da smo mi, kao neko ko je do sada činio vladajuću većinu, uvažili političke promjene koje su se desile", objasnio je Husović.

On je istakao da od nove Vlade očekuje da će nastaviti sa svim infrastrukturnim projektima koje je započela prethodna i da će nastaviti evropski i evroatlantski put Crne Gore.

"Zahvaljujem se svim funkcionerima Bošnjačke stranke, koji su u prethodne četiri godine na stručan, profesionalan i častan način obavljali značajne državne funkcije. Uvažavajući političke procese koji su se dogodili, Bošnjačka stranka će iz opozicionih klupa biti istinski kontrolor svih narednih političkih faza", zaključio je u saopštenju Husović.

Preporučujemo za Vas