Ljaić: Stanje u OŠ "Bać" u Rožajama katastrofalno, ministarka Bratić da reaguje

"Bivši ministar Damir Šehović, koji je donedavno rukovodio ovim Vladinim resorom, a koji inače potiče iz ovih krajeva, nije učinio ništa da djeca koja uče u ovoj školi ostvare pravo na obrazovanje. To dovoljno govori o odnosu prethodnog ministra prema najmlađima u Rožajama“, rekao je Ljaić

6211 pregleda 522 reakcija 10 komentar(a)
Osnovna škola "Bać", Foto: GP URA
Osnovna škola "Bać", Foto: GP URA

Nakon što je pokrenuta akcija za rekonstrukciju učionica u Osnovnoj školi "Bać" u Rožajama, zbog alarmantnog stanja, i prostora u kojem djeca borave na betonu, bez adekvatne podne podloge, a voda u učionici nije za piće reagovao je Husein Ljaić, predsjednik rožajskog odbora Građanskog pokreta URA.

Prema njegovim riječima, pored navedenih, postoji još čitav niz problema u školi.

"Potrebno je u učionicama zamijeniti vrata i klupe, pregletovati zidove i okrečiti ih. Pored toga, i rasvjeta je u katastrofalnom stanju, a grijanje ne funkcioniše“, navodi Ljaić.

Kako je kazao, iz škole su pribavili saglasnost Ministarstva prosvjete bivše Vlade Crne Gore da saniraju učionice, a Ministarstvo je uzelo učešće manjim dijelom.

"No, to nije dovoljno da se šteta nadomjesti. Bivši ministar Damir Šehović, koji je donedavno rukovodio ovim Vladinim resorom, a koji inače potiče iz ovih krajeva, nije učinio ništa da djeca koja uče u ovoj školi ostvare pravo na obrazovanje. To dovoljno govori o odnosu prethodnog ministra prema najmlađima u Rožajama“, rekao je Ljaić.

foto: GP URA

Kako je još istakao, od nove ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić očekuje da se što prije upusti u rješavanje problema OŠ "Bać", kako bi djeca mogla da nastave da u normalnim uslovima prate nastavu.

"Očekujemo da se ministarka Bratić, što je prije moguće, angažuje i pomogne djeci u Rožajama. Osim toga, ovim putem upućujemo apel za pomoć svima onima koji su u mogućnosti da izađu u susret, kako bi se uslovi u doveli na civilizacijski nivo“, zaključio je Ljaić.

Bonus video: