Savović savjetnik Krivokapića: Pred nama je ogroman posao, ali za to smo se i borili

Savović će biti i član dvije Vladine komisije - Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i Komisije za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku

30487 pregleda 1185 reakcija 36 komentar(a)
Savović, Foto: Savo Prelević
Savović, Foto: Savo Prelević

Imam izuzetnu čast, koja sa sobom nosi i veliku odgovornost, da u izazovnom periodu koji je pred nama, budem dio najužeg tima predsjednika Vlade. Sa pozicije savjetnika premijera za unutrašnju politiku biću u prilici da se posvetim radu na izgradnji boljeg i pravednijeg društva, izjavio je politički direktor Prave Crne Gore Željko Savović koji će ubuduće obavljati tu funkciju u novoj Vladi Crne Gore.

Savović će biti i član dvije Vladine komisije - Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i Komisije za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku.

"Pred svima nama je ogroman posao. Ali, za to smo se borili i sada nam je data šansa da se pokažemo na djelu“, rekao je Savović.

Savović je rekao da demantuje natpise pojedinih medija "bliskih bivšem režimu i para-bezbjednosnim kružocima, da je proces njegovog naimenovanja bio netransparentan, te da, juče prilikom dolaska na prvi sastanak Vlade, maltene nije bio upoznat sa svojom budućom pozicijom u Vladi".

Istakao je da će Vlada funkcionisati transparentno, i da je od početka bio dio mandatarovog tima, te da ga je Krivokapić na lično i na vrijeme obavijestio o funkciji koju će obavljati.

"Dakle, nema ni govora, ni povoda za zlonamjerne interpretacije", istakao je Savović.

Savović je dodao da će zbog obavljanja posla u Vladi Crne Gore zamrznuti svoju poziciju Političkog direktora Prave Crne Gore, i demantovao tvrdnje da je funkciju u premijerovom timu dobio nakon intervencije predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića.

Bonus video: