Koprivica: Najmanje jedan potpredsjednik Skupštine biće iz opozicije

Koprivica je rekao da su skoro svi poslanički klubovi dostavili predloge za izmjenu Poslovnika, i da su predloge i sugestije dostavili svi sekretarijati radnih tijela Skupštine

26791 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Najmanje jedan potpredsjednik parlamenta biće iz opozicije, kazao je predsjednik Radne grupe za izmjene i dopune Poslovnika Skupštine, Momo Koprivica.

On je nakon sjednice Radne grupe rekao da su danas otvorena brojna pitanja, da oko nekih ne postoji saglasnost, dok oko nekih postoji djelimična, na nivou parlamentarne većine.

“Postoji opšta saglasnost da grupe birača koje steknu parlamentarni status preko izbornih lista imaju pravo na obrazovanje kluba”, rekao je Koprivica agenciji MINA.

On je kazao da je definisano da najmanje jedan potpredsjednik Skupštine bude iz reda opozicije.

Koprivica je rekao da su skoro svi poslanički klubovi dostavili predloge za izmjenu Poslovnika, i da su predloge i sugestije dostavili svi sekretarijati radnih tijela Skupštine.

“Sekretari radnih tijela Skupštine su naglasili da je ovo prvi put da se jedna radna grupa koja se bavi izmjenama i dopunama obrati stručnim licima iz Sekretarijata odbora da iznesu svoja mišljena i viđenja i predlože odgovorajuće sugestije”, rekao je Koprivica.

Bonus video: