SNP: Optužbe Nikčević nedobronamjerne i neprofesionalne

U reagovanju SNP-a navodi se da je plasiranje neprovjerenih informacija, na mediju koji se finansira iz sredstava svih građana, prvorazredni skandal koji baca tamnu sjenku na profesionalno novinarstvo u Crnoj Gori

4941 pregleda 3 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Napad novinarke Tamare Nikčević na američku ambasadorku Džudi Rajzing Rajnke krajnje je neprofesionalan i nedobronamjeran čin koji stavlja u izuzetno lošu poziciju Javni servis, na kojem je ta emisija prikazana, kazali su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Nikčević je u emisiji Teleskopija na Javnom Servisu objavila da je Rajnke na privatnoj večeri projektovala, kako tvrdi, da će crnogorski predsjednik Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

U reagovanju SNP-a navodi se da je plasiranje neprovjerenih informacija, na mediju koji se finansira iz sredstava svih građana, prvorazredni skandal koji baca tamnu sjenku na profesionalno novinarstvo u Crnoj Gori.

Oni su kazali da su očekivali da će se rukovodioci Radio Televizije Crne Gore ograditi od stavova Nikčević.

“Ali, očigledno je da su i oni istog mišljenja kao i ona. U suprotnom, ne bi dozvoljavali ovakve gafove i ne bi se ponašali kao da je na vlasti u Crnoj Gori i dalje Demokratska partija socijalista sa svojim satelitima”, kazali su iz SNP-a.

Kako su naveli, laži, manipulacije i prevare ne smiju i dalje biti modus operandi Radio Televizije Crne Gore.

„I ova kuća konačno mora proći kroz neophodne reforme, čiji će cilj biti profesionalizacija i težnja ka što objektivnijem i istinitijem informisanju građana Crne Gore“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: