"u posljednje vrijeme joj svako kriv"

Vukićević: Novi skandal dokaz da je RTCG-u potrebna ozbiljna reforma

Javni servis, kako je ocijenila poslanica DNP-a, "očigledno još uvijek predstavlja bastion bivšeg režima"

8253 pregleda 9 komentar(a)
Vukićević, Foto: DNP
Vukićević, Foto: DNP

Potpredsjednica i poslanica Demokratske narodne partije (DNP) Maja Vukićević saopštila je da napad novinarke Tamare Nikčević na američku ambasadorku Džudi Rajzing Rajnke, koji je nazvala skandaloznim, predstavlja još jedan u nizu dokaza da u RTCG treba sprovesti ozbiljnu programsku i kadrovsku reformu.

Javni servis, kako je ocijenila, "očigledno još uvijek predstavlja bastion bivšeg režima".

"DNP je informisan da Nikčevićeva i nije novinarka Javnog servisa, nego je u pitanju neka vrsta angažmana kao sa novinarom Darkom Šukovićem, a crnogorskoj javnosti je već odavno poznato da Tamara Nikčević svojim ostrašćenim TV-nastupima krši sve kodekse novinarskog ponašanja, a sve u službi bivšeg režima. Ovoj novinarki po pozivu nije prvi put da iskazuje izuzetnu neprofesionalnost i govor mržnje u emisijama koje je vodila, a dosad je uglavnom nastojala da se prizemno obračuna s predstavnicima Demokratskog fronta i sa srpskim narodom u Crnoj Gori. Ali, u posljednje vrijeme, ovoj novinarki je svako kriv, pa se na spisku krivaca našla čak i američka ambasadorka, što sve vodi diplomatskom skandalu", navodi Vukićević.

Iz Ambasade SAD u Crnoj Gori, podsjeća, "uslijedio je i zvanični demarš", u kojem se navodi i da je riječ o neosnovanim optužbama protiv ambasadorke Rajzing Rajnke na Javnom servisu, što, kako su istakli: “ukazuje na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori”. Iz Ambasade SAD su, dodaje Vukićević, takođe istakli da je “razočaravajuće vidjeti takav neprofesionalizam od strane Javnog medijskog servisa, koji ima mandate da informiše a ne da obmanjuje javnost”.

"U svemu ovome flagrantno zvuči nekorektno i novinarski neodgovorno pitanje Nikčevićeve: “da li je moguće da jedna tako velika zemlja pošalje u Crnu goru takvu ambasadorku”. A to predstavlja i posrnuće Javnog servisa, jedno, svakako od velikog broja dosadašnjih na TVCG pred građanima Crne Gore", zaključuje poslanica DNP-a.

Preporučujemo za Vas